Posjetite izložbu mlade umjetnice Karle Čurčinski, dobitnice dviju Rektorovih nagrada

Mlada umjetnica Karla Čurčinski otvara izložbu pod nazivom ČEKANJE u Galeriji Događanja, koja će se moći pogledati od 10. do 20. studenog 2020. godine, radnim danima od 17-21h.

O izložbi:

Kombiniranom tehnikom, od kolaža do vezenja, ova umjetnica zaustavlja trenutke čekanja, i mahom uživa u njima, koncentrirajući se na sitnice koje “život znače”. More, televizor, biljke, voda, kava. Zaustavljeni trenuci, rastegnuti. Glavna je junakinja ženski lik opuštenog tijela, prepuštena vremenu. Njezine pozicije, zaustavljene u trenutku okruženom sitnicama, otvorene su i mekane. Tijelo ne odražava nelagodu nego polaganost, detaljnost protoka vremena. Vizualni je jezik minimalistički, pojednostavljen, pročišćen, pa ipak topao, otvoren. Pomalo prezentirane kao dječja igra, dane situacije, ipak, kroz oble i tople forme, nalaze načina da pulsiraju i da postanu prožete vremenom. Baš kao i tema, izraz je svakodnevan, jednostavan, a nekako obuhvatan, jer u njega stanu nijanse, stanja, vrijeme koje je potrebno situacijama da se dogode… – Josipa Bubaš.

O umjetnici:

Karla Čurčinski rođena je 1993. godine u Zagrebu. Diplomirala je grafiku 2017. godine u klasi profesora Svjetlana Junakovića na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Dobitnica je dviju Rektorovih nagrada. Do sada je izlagala na četiri samostalne izložbe (Čekanje, ZILIK galerija, Karlovac 2020., Trud beskonačnosti. Bojim se sanjati, Galerija Karas, Zagreb 2020., Čekanje, galerija Razvid, Zaprešić 2019., San Stvarnosti, Živi Atelje DK, 2017., Zagreb) te je sudjelovala na brojnim skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu.

Komentari