FRANCUSKE FILMSKE DIVE kroz objektiv prerano preminule Kate Barry

Kate Barry/institutfrancais.hr

U Medijateci Francuskog instituta u Preradovićevoj 5 do 23. kolovoza razgledajte izložbu “Glumice” prerano preminule fotografkinje Kate Barry, kćerke glumice i i pjevačice Jane Birkin i skladatelja Johna Barrya.

Izložba koju čini 25 portreta zvijezda francuske kinematografije, među kojima su Catherine Deneuve, Isabelle Huppert, Emmanuelle Béart, Mélanie Laurent, Adèle Exarchopoulos… hommage je prerano preminuloj umjetnici i njezinome velikome fotografskome talentu.

Dvadeset pet portreta velike ljepote, neuhvatljive, tihe i melankolične atmosfere, u kojima se stapaju ozbiljnost i preciznost kompozicije i pažljivo režiranje tijela i dekora.
Kate Barry savršeno zna uhvatiti ono najosobnije u svakoj od glumica, ono što je nevidljivo na njihovim fotografijama iz medija, kako bi postigla suptilan izraz duboke intimnosti, bilo stvarne ili imaginarne.
Ovu je izložbu osmislio i postavio Francuski institut u suradnji s Romanom de Kermadecom, sinom umjetnice, a pod kustoskim vodstvom fotografkinje i novinarke Aline Arlettaz. 


Komentari