Pobjednici 28. Dana hrvatskog filma: Pogledajte tko je pokupio laureate!

FOTO: Dani hrvatskog filma

Ceremonijom dodjele nagrada večeras su na platou iznad Kina Tuškanac zaključeni 28. Dani hrvatskog filma. Nakon pet dana ove tradicionalne smotre recentnih i klasičnih domaćih filmova, stiglo je vrijeme za proglašenje najboljih.

Stručni žiri u sastavu Jasna Zastavniković, Filip Tot i Mia Melcher dodijelio je Grand Prix 28. DHF-a filmu Srbenka redatelja Nebojše Slijepčevića. Nagrada za režiju dodijeljena je Ivanu Turković-Krnjaku, redatelju filma Lovebox, dok je nagradu za najbolji scenarij dobila Jelena Paljan za film Trešnje Dubravke Turić. Nagradu za najbolju kameru žiri je dodijelio Damianu Nenadiću za rad na filmu Na vodi.

U kategoriji montaže nagrađen je Tomislav Stojanović za film Srbenka, nagradu za najbolju glumu osvojio je Vinko Kraljević za nastup u filmu Predmeti koji tonu, a u kategoriji glazbe nagrađen je Miro Manojlović za rad na filmu Sovjetski psi Nikice Zdunić. Najboljom manjinskom koprodukcijom proglašen je film Sestre redatelja Zdenka Jurilja.

Oktavijane za najbolje filmove po kategorijama dobili su: Trešnje Dubravke Turić za igrani film, Neobična kupka gospodina Otmara za animirani film, Srbenka Nebojše Slijepčevića za dokumentarni film, Gradovi u kojima nisam bio Damira Čučića za eksperimentalni film i Kartoline Igora Bezinovića za namjenski film.

 


Komentari