Pisci o osobnom razvoju na Ženskoj priči: Završen humanitarni zabavni talk show

U klubu hrvatskih glazbenika SAX!, sinoć je održan posljednji ovosezonski zabavni talk -show “Ženska priča“, na kojem je komičarka i spisateljica Marijana Perinić ugostila poznate hrvatske pisce: Josipu Pavičić Berardini, Ingrid Divković i Brunu Šimlešu. Sav prihod od ulaznica doniran je Europskoj koaliciji protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska.

Svi željni poučnih, zabavnih i aktualnih tema, sinoć su uživali na zatvaranju šeste sezone poznatog talk showa u klubu Sax!, za što su zaslužni gosti večeri koji su pričali o svom bogatom opusu knjiga koje tematiziraju osobni razvoj kroz psihologiju i duhovnost.

U dvosatnom razgovoru s komičarkom Marijanom Perinić, spisateljica i voditeljica autogenog treninga Josipa Pavičić Berardini je sinoć s publikom, bez imalo zadrške, podijelila intimnu ispovijest o borbi protiv karcinoma dojke koju je opisala u svojoj knjizi “6 milimetara“, uz jasnu poruku kako joj je bolest došla kao prekriveni blagoslov, nakon čega danas konačno živi autentično. Bilo je zanimljivo poslušati o novoj knjizi “Promatrači u zrcalu“ u kojoj piše o ljudskom nošenju s boli nakon prekida, razvoda ili bilo koje druge vrste gubitka, kada je sasvim normalno proći kroz pet ključnih faza kako bi se krenulo dalje.

Ingrid Divković, književnica i predvodnica duhovno osviještenih žena koje stvaraju kako bi spoznale sebe i svijet oko sebe, kroz svoju zadnju knjigu “Sanjari i Borci“ je dokazala kako žena danas slobodno može biti i sanjar i borac u isto vrijeme. Po vokaciji profesorica, a po sudbini spisateljica, Ingrid  se osvrnula na svoje knjige “J… li vas ego?“, “Knjiga za divlju ženu“i “Živi mi se“, kroz koje inspirira na tisuće žena motivirajući ih da budu divlje – svoje i slobodne.

Jedni muškarac sinoć na sceni se sasvim dobro snašao u društvu dama – Bruno Šimleša, sociolog, predavač i pisac, s  bogatim opusom od devet knjiga samopomoći, koje se prodaju u stotinama tisuća primjeraka diljem regije. Bruno je najviše pričao o zdravoj ljubavi prema sebi koju tematizira u “Škola života” te o partnerskim odnosima o kojima piše u “Ljubavologiji”i najnovijoj knjizi “Istine i laži o ljubavi“.

Bilo je tu priče o zahvalnosti, krivnji, odgovornosti, samopoštovanju, oprostu, patnji, duhovnosti, zabludama pozitivnog razmišljanja te o konkretnim alatima i tehnikama samopomoći. Ugodnoj atmosferi svakako je pridonijela i publika s mnogobrojnim pitanjima, a voditeljica Marijana Perinić je naglasila važnost redovnog pregleda dojke te apelirala na osvješćivanje žena kako upravo dolazak liječniku na vrijeme može spasiti život.

Bila je to još jedna uspješna, i to šesta sezona talk – showa Ženska priča, a početak nove sezone očekujemo u rujnu  s nekim novim, zasigurno zanimljivim licima.


Komentari