Pet dana Sarajeva u Zagrebu: Bogat kulturni program, filmske projekcije, gastronomija i glazba

Ja BiH Festival

Sve posjetitelje očekuje iznimno bogat kulturni program, a na svoje će doći svi ljubitelji dobrog filma, odlične glazbe i jedinstvene bosansko-hercegovačke kuhinje


Već po tradiciji Galerija Velvet u Dežmanovom prolazu na broju 9, bit će mjesto svečanog otvaranja četvrtog izdanja sve renomiranijeg “Ja BiH Festivala”. Tako će se 5. listopada s početkom u 19:30 sati zakotrljati još jedna kulturna priča 5 dana Sarajeva u Zagrebu, koja će sve do 9. listopada predstaviti respektabilan i kvalitetan kulturan program u kojem neće nedostajati smijeha, dobre zabave i odličnih filmskih i kulturnih bosansko-hercegovačkih ostvarenja. Za prvi dan predviđen je Urbani piknik te promocija projekta “Balada o Pišonji i Žugi” koji je inspiriran kultnom pjesmom Zabranjenog pušenja koju je napisao Sejo Sexon, koji će i osobno uz Jasmina Durakovića predstaviti cijelu priču.

Bogat i kvalitetan program u kojem će uglavnom dominirati filmovi, ali i niz drugih sadržaja koja će sigurno privući veliki broj zaljubljenika u bosansko-hercegovačku kulturnu scenu. Tako između ostalog sve posjetitelje očekuju i filmovi novije bosansko-hercegovačke produkcije i vrlo različitih žanrova: “Otok ljubavi” i “Mostovi Sarajeva”, dokumentarni “Rus”, “Amra” i “Nuno”, dječji igrani film “Ljubav”, kratki igrani filmovi “Iskupljenje”, “U plavom” i “Orfej”.

Gošća festivala između ostalih bit će Amra Zulfikarpašić konceptualna umjetnica i dizajnerica profesora na ALU u Sarajevu koja će se predstaviti izložbom «Smart» u sklopu projekta Mentalni sklop u Galeriji Kranjčar, 6.listopada u 19 sati. Iz Londona dolazi Dado Džihan, kompozitor i muzički producent koji će se ovaj put naći u ulozi DJ-a. Iz Sarajeva stiže i jedan od vrlo poznatih aktera koji su stvarali sarajevsku rock-pop scenu Ismet Nuno Arnautalić, jedan od članova i osnivača legendarnih INDEXA, a sve završava rock koncertom grupe ATENTAT koja je predstavnik kvalitetnih muzičkih grupa iz RS čime otvaramo suradnju s Udruženjem građana FRONT iz Istočnog Sarajeva.

I na kraju ništa manje važna, a svima gostima uvijek draga gastro ponuda festivala. A ovogodišnja gastro priča festivala veže se uz Gabrijelu Ključe, uspješnu ugostiteljicu iz Sarajeva hercegovačkih korijena, Igora Gudca iz Rijeke kojem “Zagreb jede iz ruke”, a sve će obogatiti vrhunska vina Meneghetti iz pogona vrlo uspješnoga Travničanina Miroslava Pliše, za detalje o programu i rasporedu kliknite ovdje.


Komentari