‘PATKE KOJE PREMA SUDU NISU PATKE’ Jeste li pogledali kratki Juričanov film o Fimi mediji?

foto:screenshoot

Prije četiri godine redatelj Dario Juričan je napravio kratak film o jednoj od najvećih korupcijskih afera, Fimi mediji.

U kratkom filmu autor Dario Juričan iznosi kronologiju slučaja Fimi media, podsjeća na glavne aktere, njihova (ne)djela i izjave nakon što su uhvaćeni s rukama u vreći, te u kontekstu priče u nekoliko navrata podsjeća na slavnu američku izreku: “Ako izgleda kao patka, ako pliva kao patka, ako kvače kao patka, onda vjerojatno i jest patka.”

“Ovo je film o patkama koje izgledaju kao patke, plivaju kao patke, kvaču kao patke, a prema odluci Vrhovnog suda – nisu patke”, navodi se na samom početku desetominutnog filma pod nazivom “Fimi za početnike”.

Pogledajte!

Za tjedan dana premijera filma o Bandiću

Iduću nedjelju u Kinu SC Dario Juričan predstavlja svoj film Kumek, posvećen dugogodišnjem vladaru Zagreba Milanu Bandiću.

“Raditi film Kumek bio je veliki izazov jer pokriva gotovo četrdeset godina djelovanja Milana Bandića, prividno hiperaktivne i trumpolike pojave hrvatske političke scene. Bandić je šest puta biran za gradonačelnika grada Zagreba, koji nije samo glavni grad svih Hrvata, nego i glavni grad svih hrvatskih kriminalaca. Milan Bandić u tri je navrata odbio dati intervju za naš film, pa je napravljena audicija kako bi mu se našao dvojnik”, komentirao je Juričan.

Uz film će biti predstavljena i knjiga KUMEK, koja je komplementarna filmu. Knjigu potpisuju istraživački novinari Saša Paparella i Hrvoje Appelt.

Šef kina Tuškanac odbio prikazati Kumeka: Grad će ukinuti financiranje, jer će to protumačiti kao politički stav


Komentari