Ove stvari sigurno niste znali o mnogima omiljenom filmu – Kralju lavova

Screenshot / Instagram

Kralj lavova animirani je Disneyjev film koji je svjetlo dana ugledao prije dvadeset i pet godine i otada mu popuklarnost ne jenjava. Dapače, izgleda kako samo raste jer se ovih dana u kinim prikazuje nova, igrana verzija.

Tim povodom donosimo zanimljivosti koje možda niste znali o originalnom Kralju lavova iz 1994.

1. Vjerojatno svaki veći ljubitelj Kralja lavova napamet zna pjesmu ‘Can You Feel the Love Tonight’. No, ona se zamalo nije našla u ovom filmu. Nekoliko tjedana prije premijere film je prikazan Eltonu Johnu, autoru pjesme, koji je primijetio da je ona izostavljena iz filma. Naknadno je ipak uspio ispregovarati da se pjesma vrati u film, a za nju je kasnije osvojio i nagradu Oscar.

2. Za razliku od ostalih lavova, Scaru su u svim scenama prikazane kandže. Također, animatori su bili toliko impresionirani izvedbom Jeremyja Ironsa (koji posuđuje glas u originalnoj verziji), da su neke njegove crte lica odlučili inkorporirati u Scarov izgled.

3. U ranijim verzijama scenarija, Scar je bio samo nevaljali lav koji nikako nije bio povezan s Mufasom. Scenaristi su ga ipak odlučili pretvorili u Mufasina brata jer su smatrali da je prijetnja ‘iznutra’ puno zanimljivija opcija. I to je jedan od razloga zbog kojega dva animirana lika zapravo ne sliče – jer prvotna ideja nije bila da su u rodu.

4. Riku lavova zapravo su ‘proizvele’ glasnice glumca Franka Welkera i za dobivanje tog zvuka nije korišten niti jedan pravi lav. Da bi postigao dodatnu dubinu i svojevrsnu jeku u proizvodnji rike, Welker je uz mikrofon držao – limenu kantu.

Komentari