OTIŠAO JE KREŠIMIR HERCEG Skladatelj, glazbeni producent, diskograf i poduzetnik umro u 86. godini

KREŠIMIR HERCEG
Photo: HDS

Skladatelj, glazbeni producent, diskograf i poduzetnik Krešimir Herceg umro je 8. listopada 2020. u Zagrebu u 86. godini života.

Rođen je 1935. godine u Samoboru. Harmoniku i klavir učio je privatno, a diplomirao je ekonomiju. Od 1962. bavi se skladanjem zabavne vokalne i instrumentalne glazbe te jazz glazbe. Za potrebe radija, televizije i diskografske produkcije snimio je više od 100 naslova. Djela su mu često bila izvođena na festivalima popularne glazbe, posebno na festivalu „Kajkavske popevke“ u Krapini. Dobitnik je mnogih festivalskih nagrada te nagrade „Miroslav Sedak Benčić“ Hrvatskog društva skladatelja za doprinos hrvatskom jazzu s albumom Moonglow Serenade, na kojem je koautor s D. Dičićem (2005.)

Također je surađivao s glazbenicima poput Kvarteta Rucner, bandoneonista Petera Soavea i pjevačice Sally Knight.

1995. godine utemeljio je tvrtku „Oktava“, specijaliziranu za glazbenu opremu i projektiranje akustičkih rješenja tako da je dugo bio prisutan na hrvatskoj glazbenoj sceni i kao tehnički stručnjak.

Dugogodišnji je član Hrvatskog društva skladatelja u kojem je bio vrlo aktivan. Redovito je sudjelovao na skupštinama Društva te bio često viđen gost na priredbama, tribinama i druženjima u organizaciji HDS-a.

Svojim poslovnim i umjetničkim projektima bio je zaokupljen i u visokim godinama, pa i u posljednjim mjesecima života.


Komentari