OD MINISTARSTVA NISU DOBILI NI KUNU POTPORE: Muzej automobila bojkotira manifestaciju ‘Noć muzeja’

Već drugu godinu zaredom Ministarstvo je odbilo sve programe Muzeja automobila Ferdinand Budicki.

Muzej automobila Ferdinand Budicki ove godine neće sudjelovati u manifestaciji Noć muzeja jer im je Ministarstvo kulture već drugu godinu zaredom odbilo sve programe te nisu dobili niti kunu potpore.

Ministarstvo kulture na godišnjoj je razini pomoglo Muzeju automobila 2013., 2014. i 2015. godine s iznosima od 30 tisuća kuna, no potporu im nisu dodijelili lani, a to se ponovilo i ove godine.

Voditelj Muzeja Valentino Valjak za Index je izjavio da ih na samu Noć muzeja, manifestaciju kjoju sponzorira Ministarstvo kulture, posjeti 10 do 15 tisuća ljudi te su očekivali da će se to nekako vrednovati.

Mi smo udruga građana, radimo volonterski, nismo poput ostalih muzeja koji od Ministarstva redovno dobivaju potpore od po 100 tisuća kuna, a neki godišnje, sa svih strana, dobiju iznose i do milijun kuna.

Kao Muzej koji nema financijsku potporu Ministarstva kulture i koji se održava volonterskim radom članova udruge nismo više u mogućnosti besplatno primiti toliko velik broj posjetitelja“, rekao je Valjak.

Na Noć muzeja, 27. siječnja u Muzej automobila Ferdinand Budicki (Ulica kneza Ljudevita Posavskog 48) moći će ući jedino uz kupljenu ulaznicu, a besplatan ulaz imat će osobe s psihofizičkim oštećenjima, hrvatski branitelji i umirovljenici.’


Komentari