Nova radionica u sklopu programa Dizajnerska početnica: Moja jedinstvena slikovnica

Foto: HDD

Hrvatsko dizajnersko društvo poziva vas u subotu, 26.ožujka s početkom u 10.30 sati na besplatnu radionicu za djecu nižih razreda osnovne škole (od 1. – 4. razreda) pod nazivom “Moja jedinstvena slikovnica”. Voditeljice radionice su studentice Lada Kušec Deči i Leona Miškov, a rok za prijavu je petak 25. ožujka 2022. godine u 15 sati. Broj mjesta na radionici je ograničen.

Osnovu priče napisala je spisateljica za djecu Ksenija Kušec, a polaznice i polaznici će sami birati likove, smjer radnje, pa čak i kraj priče. . .  I sam tekst bi imao ‘rupe’ koje bi djeca popunjavala.

Primjer rečenice iz knjige: bok zovem se ____ i najdraža mi je životinja _____, a hrana koju mrzim je ______. Sudionici radionice  sami bi popunjavali te praznine svojim odgovorima i crtali  ilustracije te bi na kraju imali svoju vlastitu slikovnicu koju su napravili u suradnji s pravom spisateljicom.

Voditeljice ove radionice su Lada Kušec Deči, studentica dizajna i Leona Miškov, studentica sociologije. Dvije prijateljice koje obožavaju rad s djecom. Do sad su vodile niz uspješnih dječjih radionica u Zagrebu, na Zlarinu i Krapnju. Žele potaknuti djecu u razvijanju kreativnog razmišljanja. Također im žele pružiti priliku da naprave svoju jedinstvenu slikovnicu.


Komentari