Nemojte propustiti ove festivale! Popis ljetnih događanja u gradu Zagrebu!

FOTO: tportal

Dolaskom ljeta, neki su odlučili uzavreli asfalt Zagreba zamijeniti nekom obalnom destinacijom. Ako ste kao i mi osuđeni na glavni grad, ne brinite. Zagreb je i ovo ljeto prepun različitih događanja kako bi lakše podnjeli nedostatak mora. Donosimo vam nekoliko ljetnih događaja koja nemojte propustiti u našem gradu.

Ljetna pozornica Tuškanac

Ljetne zagrebačke večeri ponovno su rezervirane za izlazak u najljepše gradsko kino pod vedrim nebom koje ove godine na svom filmskom meniju donosi niz atraktivnih naslova. Uz pregršt kvalitetnih filmskih događanja, pripremili su nam nezaobilazni vlastiti filmski program “Prvi red do mora filmova” koji obuhvaća sve najnovije filmske naslove koji su odnedavno u kinima. Za sve one kojima je romantika svakodnevica, sada znate gdje odvesti svoje bolje polovice.

Corona Sunsets Sessions

Ako obožavate zabave na krovu, pronašli smo savršenu alternativu. Temperature su narasle, ljeto je počelo, stoga je idealno vrijeme za Corona Sunsets Sessions! Od 28.6. do 27.7. uživat ćemo u jedinstvenom eksterijeru, nezaboravnim zalascima sunca, hladnoj Coroni i koktelima na već prepoznatljivoj adresi Ilica 10 na krovu Zagrebačkog Plesnog Centra!

Zagrebačko histrionsko ljeto

I ovog ljeta Histrioni su nam spremili odličnu predstavu pod nazivom ‘Fine strine s Opatovine!’ Crna komedija o dvije uglađene gospođe, tri nećaka i jednoj velikoj obiteljskoj tajni koja će malo kog ostaviti ravnodušnim! Uz odličnu glumačku postavu, nesumnjivo će se Opatovinom razlijegati srdačni, opuštajući, gromoglasni smijeh od 11. srpnja pa sve do 31. kolovoza.

FOTO: Histrion.hr

Ljeto na Štrosu

Strossmayerovo šetalište je zasigurno jedno od najromantičnijih šetališta u našem gradu. Smješteno podno same kule Lotrščak, naslonjeno na južne zidine starog grada i bogato zasjenjeno gustim krošnjama kestena, nije slučajno odabrano kao mjesto odmora za A.G.Matoša.

Upravo na tom pomalo zapostavljenom dijelu grada, Kraljevi ulice odlučili su napraviti jedan od svojih najotmjenijih projekata. Ljeto na Strossu ili «Strossmartre» donosi nešto od duha onog pariškog kvarta. Pomno odabran glazbeni program, likovne instalacije uklopljene u prostor, neobične i zabavne akcije i nagradne igre, pomalo nostalgičan ugođaj otvorenog kina, slikari sa svojim platnima i čašica izvrsnog vina.

Dvorišta – Svako ima svoju priču

Dvorišta i ovog ljeta pričaju priče o Zagrebu kakvog još niste doživjeli. Tijekom deset nezaboravnih dana posjetitelji imaju jedinstvenu priliku zaviriti iza fasada nekih od najljepših zagrebačkih palača i doživjeti čarobne ambijente ovih jedinstvenih gornjogradskih prostora. No čeka ih tu i puno dobre urbane zabave, jer se u dvorištima mogu osvježiti slasnim zalogajima, osvježavajućim gutljajima i dobro se zabaviti uz prvorazredne glazbene izvođače i žive svirke od jazza i klasike do popa.


Komentari