Nakon 36 godina čuveni mjuzikl ponovno u Zagrebu

Zagrebačka premijera zakazana je za 06. srpnja u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Čuveni svjetski mjuzikl „Jadnici“ vraća se u Zagreb nakon punih 36 godina. Jedan od najpoznatijih svjetskih mjuzikla u Zagrebu će postaviti međunarodno kazalište CornerstoneArts Hrvatska pod redateljskom palicom američkog režisera Richarda Monteza. Zagrebačka premijera zakazana je za 06. srpnja u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, a talentiranu ekipu glumaca i pjevača predvodit će renomirani glazbenici Sementa Rajhard i Max Hozić.

Ovo nije prvi puta da kazalište CornerstoneArts Hrvatska postavlja Jadnike. S drugom postavom glumaca ovaj muzičko scenski spektakl upriličili su prije nekoliko godina u Varaždinu, Splitu, Osijeku te van granica Hrvatske, a napokon je došlo vrijeme i za Zagreb. U nekoliko godina od kada djeluju postavili su čak pet velikih glazbeno-scenskih projekata i postigli zavidne umjetničke rezultate – 100-tinjak nastupa diljem Hrvatske, Slovenije i BiH pred više od 80.000 gledatelja.

„Mjuzikl Les Misérables ima kultni renome i spada u sam vrh svjetske produkcije. Uz čudesnu glazbu, predivnu priču i čaroban ambijent svog vremena, donosi i iznimnu osobnu i društvenu poruku nade i ohrabrenja. Ono na što smo posebno ponosni je to da smo mi prvi koji ga dovodimo u Zagrebu nakon punih 36 godina od prvog i jedinog uprizorenja davne 1981, a što je opet bilo 4 godine prije nego se uopće počeo prikazivati na Broadwayu i West Endu. Iznimno se veselimo dolasku u Zagreb i siguran sam da će naši mladi i talentirani ansambl oduševiti zagrebačku publiku“, objasnio je Vlado Hoblaj, producent i predsjednik Cornerstone Arts Hrvatska.

Čudesna glazba, predivna priča i raskošni kostimi

A u Lisinskom vas očekuje upravo sve navedeno, čudesna glazba, predivna priča, čaroban ambijent, vrhunski pjevači te impresivna kostimografija i scenografija. Uz Sementu Rajhard u ulozi Cosette i Maxa Hozića u ulozi Jean Valjean-a, glavne uloge utjelovit će i operni pjevač s inozemnom karijerom Henrik Šimunković kao Javert, članica Hrvatske BroadWay Akademije Petra Buterin kao Fantine, nova operna nada Filip Hozjak kao Marius, profesionalni glazbenik i glumac Igor Baksa kao M. Thénardier, te glumica i pjevačica Irena Matas kao Mme. Thénardier.

Cornerstone Arts Hrvatska za sve predstave producira vlastitu scenografiju koja uključuje i preko 600 raskošnih kostima. Do sada su odigrali više od 100 nastupa pred 80 000 gledatelja diljem Hrvatske, Slovenije i BiH. Uz dvadesetak renomiranih estradnih i kazališnih umjetnika, u predstavama je nastupilo i više od 1000 amatera, a svaku premijeru priprema 200-tinjak volontera. Na predstavama Cornerstone Arts kazališta nastupa i do 70 izvođača na pozornici, koje opslužuje najmanje 30 -tak produkcijskih radnika.

Kazalište Cornerstone Theatre Int. osnovao je redatelj Richard Montez kako bi diljem svijeta izvodio mnoge kazališne i glazbeno-scenske atrakcije. CornerstoneArts Hrvatska, kao jedan od ogranaka te mreže u nekoliko je godina od kad djeluje postiglo zavidne umjetničke rezultate. Od prve audicije na koju se prijavila samo obitelj Vlade Hoblaja, pa do danas, u različitim je izvedbama nastupilo na desetke renomiranih kazališnih i estradnih umjetnika te preko tisuću amatera. A upravo ta činjenica govori u prilog društvenoj orijentaciji ove jedinstvene organizacije kojoj je prioritet pružiti mladim i neafirmiranim umjetnicima priliku da nastupe u predstavama raskošne produkcije, što je mnogima promijenilo i život i karijeru. No, jednako tako, CornerstoneArts Hrvatska bira i druge načine kako bi svoje djelovanje učinilo društveno korisnim pa se svojim programima rado angažira u korist udomljene djece, žrtava elementarnih nepogoda i društveno ranjivih skupina.


Komentari