Razočarani građani Trnskog, Klare, Kajzerice i Sigeta Bandiću uputili otvoreno pismo

Park za pse Siget-Trnsko postaje prošlost?

U Sigetu je prije nekoliko godina otvoren najveći i najopremljeniji Park za pse Siget-Trnsko. Obnovljen je prošle godine odlukom Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb – zapad u okviru plan malih komunalnih akcija. Rekonstrukcija je obuhvatila zamjenu dotrajalih klupa, sprava za rekreativni trening pasa, koševa za pseći izmet i što je najvažnije, zamijenjena je ograda koja je parku vratila osnovnu funkciju – zadržavanje pasa u ograđenom prostoru u kojem se oni mogu slobodno kretati i družiti.

No, kako se zasad čini, taj isti park sada odlazi u povijest budući da je u planu – izgradnja ceste. Sami stanovnici Sigeta već mjesecima prosvjeduju zbog betonizacije njihova kvarta, no nadležni ponovno okreću glave za njihovim pritužbama i potrebama.

Građani Sigeta, Trnskog, Klare i Kajzerice, razočarani novonastalom situacijom, odlučili su se požaliti zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i poslati mu pismo.

Njihovo pismo prenosimo u cijelosti:

Pismo Gradonačelniku iz Parka za pse

Razveselili ste nas prije nekoliko godina otvaranjem prekrasnog ,onda najvećeg i najopremljenijeg Parka za pse Siget-Trnsko. Svakodnevno druženje s kućnim ljubimcima, stvorilo je mnoga prijateljstva i zajednička druženja. Osnivali smo i fb grupu „Škvadra iz parka“, čiji su članovi organizirali i sudjelovali u humanitarnim akcijama.

Prošle godine je park obnovljen i na to je utrošeno skoro 800 000 kuna… Sada se planira raditi cesta i naš će Park otići u povijest.

Pitamo Vas, kako ste mogli graditi Park na tom mjestu, a znali ste da će tuda ići cesta koja je u GUP-u ucrtana i planira se godinama. Kako ste dozvolili obnovu u vrijednosti 760.000 kn. Za taj novac smo mogli obnoviti nešto trajnije ili izgraditi drugi park u naselju.

Ali tako se kod nas izgleda sve radi…po sistemu..“Prvo zobi-onda bič“.

Pozdravljamo vas i mašemo vam iz Parka za pse.

Ljubimci iz Sigeta ,Trnskog, Klare i Kajzerice“, stoji u otvorenom pismu razočaranih građana.


Komentari