Majka ubijene Kristine Krupljan uzela 175.000 kuna od obitelji ubojice: ‘To me odvjetnik zaj**ao!’

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Iako je Vesna Krupljan, majka okrutno ubijene Kristine Krupljan, u četvrtak kazala da očekuje “veliku kaznu” za ubojicu svoje kćeri, Davida Komšića, koji je istog dana na početku suđenja izjavio da se ne osjeća krivim za zločin koji mu se stavlja na teret, iscurila je nova informacija

Naime, dok ju je zastupao odvjetnik Boro Radić potpisala je izjavu kojom je suglasna da Davidu Komšiću bude izrečena najblaža kazna od deset godina zatvora, a da joj zauzvrat bude isplaćen dio odštete za gubitak kćeri. Riječ je o 32 tisuće eura što ih je platio Komšićev otac.

Komentirajući to, Vesna Krupljan rekla je pred okupljenim novinarima: “To me odvjetnik za….o. Zato sam i promijenila odvjetnika. Nisu mi dali da pročitam što potpisujem. Od tih 32 tisuće eura ja sam dobila sto tisuća kuna, a moj suprug 50 tisuća kuna. Ostatak od sto tisuća kuna, uzeo je odvjetnik Radić koji joj je rekao da je riječ o novcu za odštetu.

“Neki dan je mom novom odvjetniku donio još 10 tisuća eura za mene, ali je 25 tisuća kuna zadržao”, dodala je Vesna Krupljan.

Odvjetnik Radić uvjerava pak kako je Vesna Krupljan bila upoznata sa svime:

“Znala je točno što se dogovara i da je obitelj Komšić spremna platiti dio odštete. Osim toga, potpisala je izjavu da je suglasna s kaznom od deset godina zatvora za Davida Komšića, no ta izjava ni na koji način nije obvezujuća za sud”, rekao je Radić za Net.hr.

Podsjetimo, u optužnici podignutoj u lipnju, a potvrđenoj u listopadu, stoji da je Komšić 22. veljače oko 21,30 sati u Zagrebu, na izuzetno brutalan način usmrtio bivšu djevojku nakon što su se vratili iz večernjeg izlaska, a znajući da je ona u novoj ljubavnoj vezi s drugim i da je trudna te da želi prekinuti emotivnu vezu s njim.

Najprije ju je “ponukan ljubomorom i željom za odmazdom te u nakani da ju usmrti” lijevom rukom pritisnuo na vozačko sjedalo kako se ne bi mogla osloboditi i micati, a potom joj “nožem zadao sedamdesetak ubodnih i ubodno-reznih rana te petnaestak reznih rana po tijelu i glavi”.

Osim ovog zločina Komšić je i ranije bio osuđen zbog izazivanja prometne nesreće na Sveticama u travnju 2016. kada je autom usmrtio pješaka koji je prelazio cestu. U prosincu je zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo podignulo još jednu optužnicu protiv Komšića i to zbog sumnjne da je Kristini Krpljan, zajedno sa svojim prijateljima, u studenome 2016. presreo put automobilom, vikao na nju, vrijeđao je i oštetio joj automobil.

„Kad ga je god prijavila Kristina, povukla je svoj iskaz. Sama se ozljeđivala, ja ne vjerujem da je moj sin ozljeđivao Kristinu. Suosjećam s njenom obitelji. Moja ruka će uvijek biti pružena. Moj sin nije monstrum, on nije mogao to uraditi, to znam jer sam ga ja odgojila”, riječi su kojima je Olivera Komšić proparala sudnicu.


Komentari