Internetska tržnica za poljoprivrednike i proizvođače hrane

Zagrebačka županija pokreće projekt „eProdaja proizvoda Zagrebačke županije“.

Projektom se poduzetnicima, posebno poljoprivrednicima i proizvođačima hrane želi pomoći u plasmanu proizvoda kroz nove kanale prodaje – internet trgovinu.

Županija će u pilot fazi provedbe spomenutog projekta okupiti zainteresirane poljoprivredne proizvođače te im pružiti edukaciju i logističku potporu. Prodaja poljoprivrednih proizvoda planirana je kroz dvije platforme „eKupi tržnica – Marketplace“ i „GoGreen tržnica“.

Projekt je, kroz informativnu radionicu „Razvoj poljoprivrede i sela u Zagrebačkoj županiji uz pomoć EU i županijskih sredstava“, predstavljen vlasnicima OPG-a, obrta i tvrtki koje se, na prostoru županije, bave poljoprivrednom proizvodnjom.

“Imamo potencijala da i opet budemo ispred drugih, da idemo u smjeru ‘pametne, smart županije’. Uložit ćemo novac u vas! Nećemo utjecati na poslovni odnos vas i internet platforme preko koje ćete prodavati proizvode, no platit ćemo pripremne aktivnosti, poput edukacije, opisa, fotografiranja i standardizacije proizvoda”, okupljenima je poručio Josip Krajičković, pročelnik za fondove EU, regionalnu i međunarodnu suradnju.

U konačnici, rekao je, namjera je organizirati klaster za razvoj, unapređenje i poticanje izvrsnosti u proizvodnji hrane i pružanju usluga te promociju i internet prodaju brendiranih proizvoda.

Zainteresirani poljoprivredni proizvođači koji se žele uključiti u pilot skupinu, kojoj će Županija pomoći pokrenuti prodaju proizvoda putem internet tržnice, mogu se javiti u Upravni odjel za fondove EU, regionalnu i međunarodnu suradnju.


Komentari