(VIDEO/ FOTO) Otvorene dvije prodajne izložbe: ‘artOmat’ i ‘Plati i nosi’

Foto: Borna Kos

U Meštrovićevom Paviljonu se ovaj tjedan održavaju dvije prodajne izložbe, “Plati i nosi” i “artOmat”. Ova dva događaja traju do nedjelje 23. prosinca, a savršena su prilika za sve ljubitelje umjetnosti i one koji će to tek postati da se informiraju i upoznaju s novitetima na umjetničkoj sceni.

“artOmat” je nekonvencionalan umjetnički sajam na kojem sudjeluje 70 selektiranih autora, od umjetnika do dizajnera. Posjetitelji mogu poslušati i seriju razgovora s izlagačima pod nazivom “artOmat Spotlights”. Cilj tih razgovora je pobliže publiku upoznati s različitim umjetničkim i dizajnerskim praksama. Prostor kreativnih radionica, nezaobilazan dio artOmata, zamišljen je kao jednodnevno događanje prema principu sudjelovanja Jump-In Na rasporedu su raznovrsne radionice koje prenose rijetke umjetničke tehnike i vještine.

“Plati i nosi”, druga prodajna izložba u HDLU, na kojoj sudjeluje četrdesetak studenata s likovnih akademija iz Zagreba, Osijeka, Rijeke i Širokog Brijega. Ovo je savršena prilika da se mladi umjetnici prezentiraju široj javnosti. Ono što je velika prednost ove prodajne izložbe je kupovina radova po prihvatljivim cijenama čija će vrijednost s godinama rasti.


Komentari