Street art, priroda i turizam zajedno u MSU: Od srijede pogledajte izložbu Nine Urh

Izložba “Big Berry – BB Art colony, Nina Urh – Luxury of Freedom“,  koja se otvara u srijedu, 2. listopada, predstavlja jedinstven spoj street art umjetnosti, prirode i turizma nastalog u sklopu istoimenog projekta, najavljeno je iz Muzeja suvremene umjetnosti (MSU), gdje će biti postavljena.

Nina Urh je po obrazovanju krajobrazna arhitektica, po vokaciji ilustratorica i grafička dizajnerica, a djeluje u Ljubljani u području umjetnosti i dizajna na različitim projektima.

Njenim stilom, koji je snažno obilježen utjecajem japanskog minimalizma te kubizma, dominira gradnja vizualnog prostora apstraktnim, plošnim oblicima i čistim linijama, a sama ga opisuje kao “minimalizam s dozom humora”, ističe se u najavi MSU-a.

Big Berry je brand koji upravlja luksuznim turističkim resortima te proizvodi luksuzne turističke mobilne kućice, a  onaj najuspješniji, smješten na obali rijeke Kupe u Sloveniji, mjesto je na kojem se kreiraju novi turistički modeli te različiti projekti koji se putem franšiza šire diljem svijeta.

Jedan od projekata kojim se turistički koncept nadograđuje dodanim vrijednostima jest upravo BB Art colony, koji se u slovenskom resortu provodi od 2018., a čiji će rezultati biti prikazani na izložbi u MSU.

Izložba predstavlja 17 autora i autorica iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Španjolske koji su u sklopu projekta izradili mural te tako stvorili ulicu umjetnosti usred prirode.

U sklopu izložbe predstavit će se rad slovenske autorice Nine Urh, nastao 2018. na temu “Luxury of Freedom/Luksuz slobode“. Radovi ostalih autora i autorica bit će predstavljeni projekcijom fotografija, dok će informacije o projektu i autorima/autoricama biti dostupni u katalogu.

Prikazat će se radovi Ninja Tigera, Ines Milčić – Pekmezmed, Jadranke Lacković – ojoMAGico, Cristine Ramirez Bueno, Sanje Stojković, Rine Barbarić – malac & smola, Nine Urh i Maje Biondić, nastali 2018. te radovi: Taje Sever – Kukamkuro, Marka Ropa, Teje Kleč – Teje Ideje, Anje Polh Kralj, Dejana Kralja, Nastje Mezek, Tee Jurišić – KVAR illustration, Mete Wraber i Monike Lang, nastali ove godine.

Izložba će biti otvorena do 27. listopada.

Komentari