JESEN BESPLATNIH DOGAĐANJA: Razgledajte izložbe,mahnite Vučedolskoj golubici i provozajte se najstarijim dizalom

hr.wikipedia.org

Arheološki muzej u Zagrebu ove jeseni priređuje niz besplatnih događanja.

Posjetite ga 25. rujna i uživajte: “Dugi petak na Lenucijevoj potkovi” – manifestacija kojom već drugu godinu za redom Arheološki muzej i Moderna galerija svakog posljednjeg petka u mjesecu organiziraju produženo vrijeme rada “kvartovskih” muzeja. Muzej će biti otvoren do 22 sata s cijenom ulaznice od samo 10 kuna u periodu iz 18 sati, dok je za djecu ulaz besplatan.

Dok 1. listopada možete besplatno posjetiti predavanje posvećeno Lumbardskoj psefizmi – jednom od najvrijednijih eksponata u Arheološkom muzeju. Predavanje drži prof. dr. Mario Lombardo sa Sveučilišta u Salentu.

Besplatan ulaz u Muzej biti će 4. listopada. Mnogi ne znaju da brojni zagrebački muzeji daju besplatan ulaz jednom mjesečno. Arheološki muzej svojim sugrađanima osigurava besplatan ulaz svake prve nedjelje u mjesecu.

Osmog listopada, povodom Dana neovisnosti ulaz u Muzej će biti besplatan od 10 – 20 sati. Isto će biti i 17. listopada, povodom Međunarodnog dana arheologije ulaz besplatan od 10-20 sati. Do 31. listopada – otvoren arheološki park Andautonija

Možete pogledati novootvorenu izložbu “Aquileia-Salona-Apollonia” otvorenu u sklopu festivala Rendez-Vous, razgledati stalni postav, mahnuti Vučedolskoj golubici, napraviti selfie sa Solinjankom koja je lani nakon 40 godina vraćena u stalni postav, učlaniti se u Klub prijatelja Arheološkog muzeja i ostvariti razne pogodnosti, probati odgonetnuti drevno etruščansko pismo sa najduljeg svjetskog zapisa ili se samo malo provozati jednim od najstarijih zagrebačkih dizala.

Podsjećamo da je muzejski dućan otvoren u radno vrijeme muzeja, a u ponudi ima velik broj vrijednih suvenira vlastite proizvodnje i rijetkih publikacija arheološke tematike.


Komentari