(FOTO/VIDEO) Ova talentirana mlada umjetnica je zbilja bila zvijezda Noći muzeja

Foto: Borna Kos

“Iskonska ljepota golog ženskog tijela, njegova arhitektura kao savršenog djela prirode, nadahnula je Alanu Kajfež da svoje kiparsko umijeće prikaže kao ciklus staklenih odljeva ženskih torza. Arhitektura i evolucija ljudskog tijela kao savršenog djela prirode oduvijek je bila predmetom divljenja, istraživanja i interpretiranja u likovnoj umjetnosti”, ovako je kustosica Lidija Fištrek opisala izložbu “Transparency” mlade kiparice Alene Kajfež. Izložba se održala u sklopu manifestacije “Noć muzeja” u Likovnom centru grada Zagreba i Zbirci Jozo Kljaković.

Alana Kajfež: mlada umjetnica inspirirana materijalom i imperfekcijom

Posjetitelji su vidjeli odljeve tijela stvarnih osoba iz života mlade umjetnice. Nažalost, i danas se golo tijelo smatra nečim provokativnim, a kiparica hrabro pokazuje svu ljepotu njegove krhkosti.

Podsjetio, Alana Kajfež je rođena 21. veljače 1990. godine u Zagrebu. Diplomirala je u klasi profesora Peruška Bogdanića na kiparskom odjelu 2014. godine. Iza sebe ima više skupnih i samostalnih izložbi, a radovi joj se nalaze u privatnim i javnim kolekcijama.


Komentari