(FOTO/VIDEO) Otvorena izložba o čestitkama ‘Iduća će biti bolja…’

Foto: Borna Kos

U adventskom ozračju Muzeja za umjetnost i obrt je svečano otvorena izložba blagdanskih čestitki iz fundusa MUO, koja nosi naziv „Sljedeća će biti bolja…“ Izložba je posvećena čestitanju i običaju slanja pisanih čestitki, a svojim nazivom nosi poruku bolje budućnosti. Upravo su takve poruke utkane u stare čestitke koje se mogu vidjeti na izložbi, njih ukupno 400.

 Izložba u svom presjeku prikazuje kako se mijenjao ovaj nezaobilazan element blagdanske tradicije s porukama koje su jedni drugima upućivali prijatelji, zaljubljeni, rodbina, umjetnici, poslovni partneri, institucije i drugi.

 Uz originalne čestitke, od kojih se brojne prikazane u velikih formatima, posjetitelji će moći uživati i u brojnim drugim rekvizitima koji stvaraju blagdanski ugođaj. Jedan od najzanimljivijih je rekonstrukcija fotografskog ateljea iz prijelaza 19. u 20. stoljeće u kojem će se posjetitelji moći sami fotografirati.

Izložene su i čestitke velikih imena domaćeg dizajna i umjetnosti poput Rudolfa Mosingera, Ateliera Tri, Ivana Picelja, Milana Vulpea, Aleksandra Srneca, Mihajla Arsovskog, Marije Kalentić, Ice Voljevice i drugih.

 

Izložba ostaje otvorena do veljače 2019.


Komentari