(FOTO) Predstavljanje Ateliera Propadalo – Studio 54

Foto: PR

Umjetnost je možda zamrla, no umjetnici nisu. Najava je to otvaranja novog Ateliera slavnog slikara, dizajnera, scenografa i glazbenika u najužem centru Zagreba, na mjestu stare tiskare u jednom od dvorišta duž najduže zagrebačke ulice. Zapuštenom zdanju tiskare Ivica Propadalo i njegova supruga Dragana Todorović Propadalo udahnuli su novi život, ali i najavili neka bolja vremena za umjetnike i umjetnost.

„Odmah u početku moram naglasiti da je svaka sličnost sa kultnim Studiom 54 namjerna! Vodili smo se tom namjerom i pri uređenju prostora, koji sam po sebi ima i više no zanimljivu povijest. Tu se navodno nekad nalazio atelier pokojnog profesora Žana, a nakon njegove smrti uselila se tiskara sve do 1997. god, što je i danas vidljivo kroz plakate i fotografije brojnih ex YU i svjetskih zvijezda koji sa zidova svjedoče o nekim drugim vremenima. Od imena iz svijeta glazbe, filma i sporta, preko poneke skromno obnažene ljepotice pa sve do Glasa Koncila i katoličkih kalendara iz Večernjeg lista, prostor nam je donio nevjerojatne kombinacije spojivog sa nespojivim i poslužio kao odlična kulisa za neku novu umjetničku priču“ – poručuje Ivica Propadalo.

Uz Ivicu Propadala, o Atelieru i radu umjetnika govorio je  i likovni i glazbeni kritičar Zlatko Gal, a otvorenje ove umjetničke oaze podržale su brojne osobe iz javnog i kulturnog života poput Nikše Bratoša, Dimitrije Popovića, Zlatka Dalića, Matije Dedića, Miroslava Gašparovića, Miroslava Lilića, Miroslava Rusa, Jurice Pađena, Pavle Kalinića i brojnih drugih.

Komentari

loading...
-->