Doživite Bauhaus na novi način: OPIPOM

FOTO: Wikipedia

“Mogu li slijepi i slabovidni zaista uživati u suvremenoj umjetnosti? Kada govorimo o suvremenoj umjetnosti, govorimo o apstraktnoj umjetnosti u kojoj se osoba treba prepustiti slijedeći oblike, linije i tako stvoriti jedinstveno iskustvo”, rekla je Giulia Grassini iz talijanske organizacije Atlante Servizi Culturali za Večernji list.

Sutra, povodom stote obljetnice Bauhausa, u Muzeju suvremene umjetnosti se otvara multisenzorna izložba “Josef i Anni Albers: Putovanje kroz slijepo iskustvo” u 18 sati. Ova izložba, koja je prilagođena slijepim i slabovidnim osobama, bit će otvorena do 21. travnja.

Velika posebnost izložbe je “crna soba”.

“Crna soba namijenjena je posjetiteljima koji vide. U njoj će u potpunoj tami biti postavljeni materijali koji se mogu pronaći i među eksponatima na izložbi, a posjetitelji će moći pokušati odgonetnuti o kojim se materijalima radi tako što će ih osjećati pod prstima, pomirisati i slično. Na taj način želimo im približiti umjetnost kako je doživljavaju slijepi i slabovidni”, rekao je Giulio Grassini.

 


Komentari