LJETO NA ŠTROSU 2015: ‘Štros u ritmu nostalgične glazbe i jazza’!

Facebook

Strossmayerovo šetalište, po mnogima bez premca među romantičnim gradskim šetalištima, naslonjeno je na južne zidine staroga grada i nadsvođeno bogatim krošnjama kestenova, pa je to mjesto odlična prilika da se pobjegne od ljetnih vrućina, ali i od svakodnevice.

Od 29. svibnja do 2. rujna Strossmayerovo šetalište živi posebnim ritmom jer se ondje održava stodnevna priredba Ljeto na Strossu, drugog naziva Strossmartre. Osim ritmova jazza, evergreena, nostalgične glazbe iz proteklih desetljeća, moći ćete posjetiti i kina na otvorenom.

Uz mnoga događanja, već ste danas pozvani i na proslavu ‘pola nove godine’, koja će, kao što i prilični novogodišnjim feštama, biti popraćena vatrometom, pjesmom i dobrim željama, piše Turistička zajednica grada Zagreba.

Teško je nabrojati sve što će se tih dana događati u sjeni kestenova, ali spomenimo još izbor najljepšeg psa mješanca, koji će za titulu misice ili mistera biti i bogato nagrađen – metrom slasne kobasice.

Na ova i još mnoga događanja u okviru ovogodišnjeg Ljeta na Strossu možete doći šetnjom iz donjogradskih ulica, ali barem jednom uspnite se zagrebačkom uspinjačom koja povezuje Donji i Gornji grad, užurbani ‘city’ s njegovom romantičnorm protutežom gornjogadskih ulica i uživajte u jedinstvenoj stodnevnoj manifestaciji sa stotinu lica, piše putovnica.net.

 

 


Komentari