Kultni američki rock bend po prvi put u Hrvatskoj: Idući tjedan stižu u Zagreb

Press

Pioniri stoner rock benda Nebula, stižu u utorak 08. listopada u Vintage Industrial bar što je ujedno u njihov premijerni koncert u Hrvatskoj nakon 22 godine karijere. Jedan od najuzbudljivijih modernih rock bendova koji kombinira rifove Black Sabbatha sa virtuoznim solažama u stilu Jimmi Hendrixa, a sve to prate tekstovi inspirirani kozmonautočkim avanturama.

Fu Mancu su 1997. godine napustili gitarist Eddie Glass i bubnjar Ruben Romano te im se pridružio basist Mark Abshire i rodila se Nebula.

1998. godine izdaju svoj prvi EP “Let it Burn”. Centralni dio albuma zauzela je pjesma “Raga in the Bloodshot Piramid” gdje glavnu riječi vodi indijski sitar. Uslijedio je EP “Sun Creatures”, a nakon njega i prvi album “To the Center” i to za diskografskog diva SUB POP. Album je producirao Jack Endino koji je radio sa Nirvanom i Soundgardenom. Pjesma “Freedom” je pravi primjer putovanja rock zvuka u taj retro štih 70-ih kroz sedam minuta. Jel grijeh reći da taj vjerojatni jam, podsjeća bar malo simbolički na Richiea Havensa u Bethelu.

Idući album je bio “Charged” 2001. koji je zapravo “najhvaljeniji” album i ujedno zadnji za Sub Pop. 2003. izlazi album “Atomic Ritual”, pa nakon tri godine pauze “Apollo” te tri godine kasnije  “Heavvy Psych”.

Ulaznice ćete moći nabaviti po cijeni od 60 do 80 kuna.


Komentari