KULTNA EMISIJA ‘POLA URE KULTURE’ VIŠE SE NEĆE EMITIRATI: Ova emisija ustupa kao zamjena

Pixabay

Kultna emisija “Pola ure kulture” koja se pod uredničkom palicom Branke Kamenski 24 godine prikazivala na HRT-u više se neće emitirati. No, umjesto nje HRT je svojim gledateljima pripremio novu koju će uređivati i voditi Dražen Ilinčić.

Urednica Branka Kamenski u srijedu navečer se oprostila od publike rekavši kako u skoro četvrt stoljeća emisiju nisu uspjeli urediti niti političari niti kulturni lobiji. Emisija koja je tijekom svojega dugogodišnjeg emitiranja stekla veliku popularnost i ranije imala stanke u prikazivanju, sudeći po odjavi – sada se potpuno gasi.

Prisavljem kruže priče da je do toga došlo na inicijativu same urednice jer je smatrala da se format emisije kao takve potrošio. No, stiže nova emisija “Kultura s nogu”. Ona s emitiranjem započinje već u siječnju u 20.05 sati na Prvom programu čime se kultura na velika vrata vraća u udarno vrijeme HRT-a i to uživo. Emisiju će uređivati i voditi Dražen Ilinčić, a Kamenski bi, po vlastitoj želji, ostala raditi kao “back” urednik, prenosi Tportal.

‘To će biti emisija o informacijama o događajima o kulturi na zabavan način u kojoj se gosti ne propituju o aktuačnostima teme zbog koje su pozvani nego će se s njima razgovarati o nekim drugim temama. Trajat će pola sata, i uz mene će biti voditelj Ivan Colarić. Bit će dinamično, brzo s dvije ture gostiju, a u sklopu emisije bit će i prilog o tjednom kulturnom pregledu’, ispričao je Dražen Ilinčić.


Komentari