KRAVAT PUKOVNIJA oduševljava građane (FOTO)

Počasna satnija Kravat pukovnije u subotu je u povodu proslave Dana parka Maksimir mnogobojnim građanima priuštila višesatni vojno-povijesni spektakl.

Tijekom kojeg je u sastavu konjanika, pješadije i bubnjarskog orkestra izvela prošireni program Smjene straže i najavila početak svojih brojnih aktivnosti ususret Danu kravate, koji se  tradicionalno obilježava 18.10.

Kravat_pukovnija_Maksimir_ATRAKCIJA

Vojnici Počasne satnije Kravat pukovnije na čelu sa zapovjednikom Željkom Matejčićem Matom prodefilirali su glavnom alejom najpopularnijeg zagrebačkog parka više puta, ali i stazama parka, a nakon završetka programa, družili su se s građanima.

Kravat_pukovnija_Maksimir_SMJENA STRAZE
Kravat_pukovnija_Maksimir_BUBNJARI
Nakon subotnjeg spektakla u Maksimiru, popularna povijesna postrojba Počasne satnije Kravat pukovnije imala je i u nedjelju pune ruke posla. Nakon uobičajene Smjene straže u podne, ispred Crkve sv. Marka, Pukovnija je upriličila još jedan program za građane Zagreba. Povodom otvorenja Dana zaštite i sigurnosti, na Trgu bana Jelačića, a koje se odvijalo pod posebnim pokroviteljstvom Grada Zagreba, vojnici Počasne satnije Kravat pukovnije izveli su i poseban program na samom Trgu bana Jelačića.


Komentari