Zoran Predin u Laubi će otpjevati vječne klasike Arsena Dedića

Jedan od najprodavanijih albuma u Hrvatskoj koncertno će biti predstavljen u zagrebačkoj Laubi u subotu 7.prosinca. Novi studijski album “Zoran pjeva Arsena” Zorana Predina i Damir Kukuruzović Django Group, u izdanju Croatia Recordsa, objavljen u veljači 2019., dirljiva je posveta najvećem hrvatskom kantautoru Arsenu Dediću.

“Arsen je bio vrlo duhovit čovjek, osoba koja nije znala lagati. Svakome je otvoreno rekao što ga ide tako da su se mnogi nelagodno osjećali u njegovu društvu. Uvjeren sam da bi na ovaj album rekao: ‘Svaki tvoj uspjeh je velika rana u mom srcu, osim ovog albuma’”, rekao je Zoran Predin

Četrdeseti je to po redu Predinov album, objavljen u godini u kojoj ovaj uspješan kantautor slavi 40 godina glazbene karijere.

Za Arsena Dedića Predina veže dugogodišnje prijateljstvo, a velikog autora osjećao je ne samo kao prijatelja, već i kao mentora, starijeg brata, njegovu srodnu poetsku dušu. Upravo zato nakon velikog uspjeha albuma Matije Dedića “Matija svira Arsena” rodila se ideja za album “Zoran pjeva Arsena”.

Predin je odabrao dvanaest pjesama koje su snimljene u gypsy swing aranžmanima, a njegova dugogodišnja suradnja s Damirom Kukuruzovićem i njegovim Django Group omogućila mu je da svoju ideju ostvari na najbolji mogući način.

U novim aranžmanima violinista Bruna Urlića i Zorana Predina, Arsenovi klasici poput “Kuća pored mora”, “Moderato Canatbile”, “Ni ti, ni ja”, “Imenom sam tvojim zvao”, “Pamtim samo sretne dane” dobile su novi stil koji će sasvim sigurno podjednako oduševiti Arsenovu i Predinovu publiku.

Na četiri pjesme gost je Matija Dedić, slavni pijanist koji je svojim glazbenim umijećem ovim pjesmama dao potrebnu autentičnost i s kojim Predin zajedno stoji iza albuma “Tragovi u sjeti” i “Tragovi u sjeti 2”.

Informacije o cijeni ulaznica i početku prodaje biti će objavljene uskoro.


Komentari