Za svoj 125. rođendan Allianz Zagrepčane nagrađuje POSEBNIM koncertom

Facebook

Svim posjetiteljima grada Zagreba, povodom 125. obljetnice poslovanja Allianz poklanja koncert Zagrebačkih solista koji će se održati u petak, 11. rujna na Tomislavovom trgu.

Cijeli glazbeni ugođaj upotpunit će i digitalna senzacija – 3D mapping  projekcija na zgradi Umjetničkog paviljona. U prekrasnom ambijentu Tomislavova trga pred publikom će zasvirati Zagrebački solisti, najugledniji hrvatski komorni ansambl sa šezdesetogodišnjom tradicijom, koji je do sada održao više od 3500 koncerata u najvećim svjetskim metropolama i najslavnijim koncertnim dvoranama.

Svi građani moći će uživati u najpopularnijim djelima klasične glazbe kao što su “Mala noćna muzika”, “Vivaldijevo Proljeće iz Četiri godišnja doba”, Sorkočevićeva 3. Simfonija i niz drugih klasičnih evergrina. Važno je naglasiti kako će sa Zagrebačkim solistima po prvi put zasvirati i 14-godišnji pijanist iz Zagreba Jan Niković. Nakon što je lani u jakoj i brojnoj konkurenciji talenata iz cijeloga svijeta izborio mjesto na Allianz Junior Music Campu održanom u Barceloni te svojim talentom oduševio jednog od najvećih svjetskih pijanista Langa Langa, mladi je hrvatski pijanist na njegov poziv u srpnju nastupio i u Allianz Areni, na predstavljanju nove momčadi Bayern Münchena pred 67.000 gledatelja.

Uz koncert, posjetitelje i prolaznike u petak navečer na Tomislavovom trgu očekuje i poseban digitalni doživljaj – 3D mapping Umjetničkog paviljona, koji će uz pomoć napredne tehnologije oživjeti pročelje jedne od najljepših zagrebačkih zgrada. Program za najmlađe započinje u 17.30 s interaktivnom predstavom Dinosaurica koja nije znala da će izumrijeti, a nakon toga slijede dječje radionice na temu zaštite okoliša.

 


Komentari