(VIDEO/FOTO) Elemental spremio spektakl u Tvornici kulture i proslavio 20 godina postojanja

Foto: Borna Kos

Elemental je odlučio na atipičan način proslaviti 20 godina svojeg umjetničkog rada u Tvornici Kulture. “Naš koncert” i “Vaš koncert” su bili prave glazbene poslastice za sve obožavatelje ove grupe. Oni su do danas izdali 7 albuma, 120 pjesama, od čega su 32 singlovi.

“Naš koncert” je bio intimniji, a publika je pozorno slušala umjetnike na pozornici. Koncert nije bio klasičan, neki bi čak rekli da je bilo”mrtvo”, no to nije bilo tako. Na taj koncert nisu došli obožavatelji koji bi se “razdivljali” na njihove pjesme, već su došli doživjeti njihovu glazbu i njih.

“Vaš koncert” je bio poseban zato što je publika sama, putem interneta, slagala play listu. Ovaj neobičan pristup se  pokazao izvrsnim, a publika je dobila osjećaj kao da je u “svojoj sobi” s još gomilom ljudi. Energija je bila puno življa, a publika je stalno pjevala s izvođačima. Remi, pjevačica Elementala, se skoro dva puta rasplakala. “Vaš koncert” je bio dokaz prijateljskog odnosa koji grupa ima sa svojom obožavateljima već 20 godina.

Izvodili su se različiti hitovi, od “Male stvari” do “Malena”, a u jednom trenutku na pozornici se grupi pridružila i njihova obožavateljica koja je s njima otpjevala “Nešto glasno”.

Elemental su na početku činili Remi, Shot i Ink. Danas su Remi, Shot, Erol, Koni, Vida, Djon i Davor. Nekad su za sebe tvrdili da sviraju organski hip hop, ali bolji opis je da stvaraju glazbu. Rade to već prilično uspješno 20 godina i, ako pitate okupljene u Tvornici, tek su na početku, ali su, bez sumnje, jedan od naših najvećih bendova.

 Petak glazbena lista:

Dal sjećaš se, Sve je moje tuđe, Napokon,Elementalitet, S 30, U duši smo junaci, Tako lijepa, Kiša, Bolji si, Breza, Oproštajna pisma, Odrastanje, Prsti jedne ruke, Ostavi TRAG, Ništa, Malena, Ljuljaj brod, Male stvari, Tijelo pamti, Prokleta ljubav, Iz dana u dan, Crveno, Romantika, Nešto glasno, Sama, Neustrašivi, Po mojoj mjeri, Priroda i društvo, U mojoj glavi, Goli i bosi

Subota glazbena lista:

Male stvari, Bolji si, Priroda i društvo, Ništa, Ljuljaj brod, Napokon, Tempo velegrada, Malena, S 30, Breza, Iz dana u dan, Crveno, Oproštajna pisma, Ne vjerujem, Sama, Gdje je moj grad, U duši smo junaci, Prokleta ljubav, U mojoj glavi, Goli i bosi, Neustrašivi, Zašto te imam, Tijelo pamti, Nešto glasno, Romantika, Dal sjećaš se, Sve je moje tuđe, Po mojoj mjeri

 


Komentari