Veliki glazbenici pjevaju U ČAST KEMALA MONTENA (FOTO/VIDEO)

xoxo.hr

 

Brojne domaće i regionalne glazbene zvijezde stižu u Zagreb na koncert u čast Kemala Montena.

Veliki koncertni spektakl Prijatelji i Kemo – Hiljade pahulja bijelih kojim će se obilježiti prva obljetnica smrti jednog od najvećih kantautora i glazbenika u regiji Kemala Montena. Njemu u čast više će od dvadeset najpoznatijih domaćih i regionalnih glazbenika interpretirati njegove skladbe u utorak, 19. siječnja 2016. godine, u KD Vatroslav Lisinski, s početkom u 20 sati.

popup

U ovoj jedinstvenoj glazbenoj večeri, uz pratnju vrhunskog orkestra Nikše Bratoša, nastupit će će Amir Kazić – Leo, Boris Novković, Danijela Martinović, Dražen Žerić Žera, Enes Kišević, Gabi Novak, Halid Bešlić, Hanka Paldum, Haris Džinović, Ismeta Dervoz, Ivana Husar Milnac, Jasna Gospić, Luka Bulić, Lyra band, Marija Husar Rimac, Max Hozić, Mladen Burnać, Paula Jusić, Rade Šerbedžija, Saša Matić, Tarik Filipović, Tereza Kesovija, Teška Industrija, Zlatan Fazlić Fazla, Željko Bebek te Željko Samardžić.

Da je izuzetna čast biti dio obljetničkog koncerta koji čuva uspomenu na Kemala Montena potvrdila je i glazbenica Danijela Martinović koju uz Kemu, osim velikog prijateljstva, veže i jedna od najljepših ljubavnih pjesama ‘Ovako ne mogu dalje’.

„Zapravo mi još nije sasvim jasno da Kemica, kako smo mu svi od milja tepali, nije među nama. Stvarno sam privilegirana što sam poznavala tog divnog, nenametljivog čovjeka i velikog pjevača, a još sam sretnija da u zalog imam jednu od najljepših pjesama koju sam ikada otpjevala. Radujem se da sam dio ove večeri posvećenoj Kemi jer pjevajući Kemine pjesme on nikada neće otići u zaborav“ – izjavila je glazbenica Danijela Martinović koja se zahvaljuje cijeloj organizaciji na ovoj predivnoj priči.

zeljko samardzic (1)

S njom se složio i Željko Samardžić koji također stiže u Zagreb i koje je sa sarajevskim kantautorom snimio duet Nek živi život: „Kemica nas je na jedan način sve zadužio da ga se sjećamo i da bude s nama i kada ga nema. Ostavio je veliki broj pjesama i neizbrisivi trag na ovim prostorima, a mogu samo reći da sam ponosan na naša zajednička druženja i pjevati njemu u čast i biti prisutan na jednoj takvoj večeri je najmanje što mogu dati“

Naše glazbene dive također su izrazile kako je Kemal bio izuzetna osoba..

Organizatori koncerta sjećanja su Udruga Kemal Monteno, izvršni producenti su Paula Jusić i Đelo jr. Jusić, dok je glazbeni producent Nikša Bratoš, čiji će orkestar pratiti sve izvođače na sceni.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti na blagajni KD Vatroslav Lisinski te na www.ulaznice.hr po cijeni od 140, 160, 190 i 210 kuna.

Koncert Prijatelji i Kemo – Hiljade pahulja bijelih održava se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, a koncert su omogućili i partneri Hotel Internacional, Europlakat, HDS ZAMP, Autocommerce Hrvatska, Print Studio, Adria ton production, Gardens Međugorje, Marina Frapa, Carska vina, Karliko, Alu protekt i Agroproteinka.

 


Komentari