VELIKI SPEKTAKL U LISINSKOM Ljubitelji sevdaha konačno došli na svoje

Facebook

Odavno su prekrasne sevdalinke poput pjesama „Snijeg pade na behar na voće“, „Tebi majko misli lete“, „Emina“, „Žute dunje“, „Tamburalo momče uz tamburu“, „Pokraj puta rodila jabuka“, „Zvijezda tjera mjeseca“ ili pak „Kraj tanana šadrvana“ ušle u srca slušatelja diljem Lijepe naše.

Poklonici lijepih bosanskih sevdalinki ponovno će doći na svoje 9. studenoga kada će se u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održati tradicionalni, deveti po redu koncert „Sevdah u Lisinskom“.

Na koncertu pjevaju: Nedžad Salković, Enes Begović, Merima Njegomir, Azra Husarkić, Sejo Pitić, Reuf Feković, Ante Prkaćin, Ibro Bublin, Ivan Jelić a specijalni gosti su grupa Divanhana iz Sarajeva i zagrebački zbor Bulbuli. Pjevače prati Narodni orkestar koji vodi maestro Dinko Mujanović.

sevdah

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Sevdalinka je gradska ljubavna pjesma koja predstavlja jedinstven glazbeni izričaj u Bosni i Hercegovini, koji se može pohvaliti dugom i bogatom tradicijom. Svojom strukturom sevdalinke su vrlo kompleksne pjesme, prepune emocija, a sama riječ sevdalinka potječe od arapske riječi „sevda“ što znači „crna žuč“, dok je u bosanskom jeziku pojam „sevdah“ dobio značenje čežnje, ljubavnog žara i ljubavnih jada.[/box]

Koncertni program „Sevdah u Lisinskom” svake godine do posljednjeg mjesta ispuni Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog, pa svi koji već nisu nabavili svoju ulaznicu, po nju mogu požuriti na blagajnu Lisinski, a ulaznice je moguće kupiti i u sustavu Ulaznice.hr i Eventim.hr. Ovisno o kategoriji sjedenja, ulaznice koštaju 90,00 kn, 110,00 kn i 130,00 kn.

 

Komentari