Proslavljeni makedonski glazbenik Goran Trajkoski stiže u Tvornicu kulture

Makedonska rock legenda Goran Trajkoski, poznat po radu u grupama Padot na Vizantija, Mizar i Anastasia, nastupit će u utorak, 14. siječnja, u zagrebačkoj Tvornici kulture, najavio je organizator koncerta Twilight promotion.

Trajkoski je glazbenu karijeru počeo 1979. kao vokal punk rock benda Afektivan naboj u rodnoj Strugi, a nakon preseljenja u Skopje pridružio se bendu Saraceni. Postao je pjevačem utjecajne makedonske art rock grupe iz 80-ih Padot na Vizantija, a 1983. je osnovao kultni Mizar, koji je zbog stavova i avangardnog izričaja bio pod povećalom tadašnje vlasti.

Mizarova glazbena ideologija, fuzija gothic rocka, staroslavenskih i bizantskih crkvenih napjeva i makedonske tradicionalne glazbe, bila je zvijezda vodilja cijeloj generaciji. Također je bio pjevač u bendu Anastasija, te je uz hvaljeni soundtrack za film “Prije kiše” sudjelovao u diskografiji benda koju čine EP “By The Rivers Of Babylon” i albumi “Poeta Negra”, “Melourgia” i “Nocturnal”.

Trajkoski je aktivan i sa solo projektima, pa tako stvara elektroničku glazbu pod pseudonimom Gotra te se bavi skladanjem glazbe za filmove i kazalište.

Na koncertu u Tvornici predstavit će presjek svoje karijere te će izvoditi pjesme iz razdoblja Padot na Vizantija, Mizara, Anastasie, kao i iz solo projekata.


Poseban gost na koncertu je zagrebačka dark rock grupa Phantasmagoria, koja je surađivala s Trajkoskim u vrijeme kad je bio vokal grupe Mizar, odsviravši dvije turneje na kojima je promoviran album “Kobna Ubavina”. Zagrebački darkeri nastupaju s ritam mašinom i set listom sastavljenom većinom od pjesama s početka karijere.

Komentari

loading...
-->