‘POKAŽI LJUBAV ZA DJECU KLAIĆEVE’ Koncert u Lisinskom

PR

Dobrotvorni koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Naime, Zagrebačka filharmonija i Rotary klub Zagreb 1242 pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar Kitarović, 4. prosinca 2015., s početkom u 19:30 sati, organiziraju veliki humanitarni koncert u okviru akcije „POKAŽI LJUBAV“.

Ovaj humanitarno glazbeno – scenski spektakl Carla Orffa Carmina Burana održat će se u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s ciljem prikupljanja pomoći za nabavu oftalmoskopa, uređaja prijeko potrebnog za obavljanje nužnih oftalmoloških pretraga kod novorođenčadi u Klinici za dječje bolesti Zagreb.

Orkestar će nastupiti pod ravnanjem sjajnoga mladog dirigenta Vetona Marevcija, a koncert je namijenjen svim ljudima dobre volje koji će svojom nazočnošću pomoći prikupljanju sredstava za pomoć oboljeloj djeci, opremanjem Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj. Ovo je samo nastavak humanitarnih akcija Rotary kluba Zagreb 1242 kojima žele pomoći najugroženijim slojevima društva te svojim donacijama osigurati sredstva za njihovu kvalitetniju integraciju u društvo i nužnu pomoć za kvalitetnije i uspješnije provođenje svojih programa i ostvarivanje zacrtanih ciljeva.

S održavanjem koncerta poklopila se i vrlo lijepa obljetnica Zagrebačke filharmonije koja ove sezone obilježava 145 godina postojanja i muziciranja na najvišoj umjetničkoj razini. Stoga su i ovakvi koncerti prilika da umjetnost stave u funkciju pomaganja onima kojima je to najpotrebnije, u službu pokazivanja ljubavi glazbom te širenja duha dobre volje kroz univerzalni jezik glazbe.
„Humanitarni koncerti poput ovoga prilika su da se umjetnost stavi u funkciju pomaganja onima kojima je to najpotrebnije, u službu pokazivanja ljubavi glazbom te širenja duha dobre volje kroz univerzalni jezik glazbe. Stoga ih izvodimo s posebnim zadovoljstvom i radošću”, rekao je Mirko Boch, ravnatelj Zagrebačke filharmonije.

Više informacija o mogućnosti kupnje ulaznica pronađite na www.eventim.hr.


Komentari