OVOM IZJAVOM, SEVE UVRIJEDILA MNOŠTVO OBOŽAVATELJA! Evo kako je prošla prva večer Rujanfesta (FOTO)

Goran Matijašec

Osmi po redu RujanFest i nije bio toliko posjećen.

Uz brojne atrakcije, gastronomsku ponudu te činjenicu kako je petak i dva jaka glazbena imena, parking ispred West Gatea je bio dosta opustošen u odnosu na lanjski odaziv i gužvu. Slično se može reći i za “redove” na ulazu. Da, da, mnogi posjetioci će reći kako je bilo ljudi, ali ruku na srce nije kao prije. Zagrebali smo ispod površine i pokušali otkriti koji je razlog je toliko reduciranog broja posjetioca.

Goran Matijašec

I dok se prošle godine stvorila ogromna gužva već na putu prema događanju ovaj put nije bio takav slučaj. Šator je doduše bio popunjen, ali moglo se prolaziti i plesati, a red za piće nije bio toliko dug kao što se očekivalo. Rijeka građana je čini se postala potok.

Na Severinu se nestrpljivo čekalo i čekalo. Na scenu je, u maniri prave dive, izašla s dobrih 40-ak minuta zakašnjenja. Odjevena u “noćnu opravicu” i SM čizme, ogrnuta crnim ogrtačem. Pri padu ograča ispod kojeg se krio kombinezončić (koji je malo tog ostavio mašti), urlik s probio šatorom, čula se i pokoja opaska “konačno” ili “napokon”.

Severina_6

Počela je hitom “BRAD PITT” i noć doista nije bila loša za sve njezine ljubitelje. Pomalo teatralan i seksipilom nabijen nastup doveo je djevojčice u trans. Pjevalo se  i plesalo iz petnih žila. Red starih, red novih hitova, pa pokoja humoristična doskočica i onda hvalospjev o njenoj karijeri i pjesmama koje je, vjerovali ili ne – sama napisala.

U jednom trenutku je pozvala publiku na dizanje ruku uz ironičnu opasku: “Ja ovako svaki dan. Ajmo rukice, rukice, pa ćete bit lipi i zgodni poput mene“. I digli su ruke, u transu mahali, dok su neki nasmijali i kolutala očima na “skromnost” naše glazbenice.

Naš dojam je kako Sevke voli biti eksplicitna i provokativna, pa čini sve kako bi privukla publiku i izazvala kontroverze. Učestali senzualni pokreti s mikrofonom i komentar kako je bubnjar najsretniji, jer eto stoji iza njezinih leđa, još jednom su dali naslutiti kako pjevačica uživa u flertu i izazivanju reakcija.

seve

Nakon nje na scenu je došao Jole, a mi smo prošetali da razgledamo ponudu i posjećenost i opet došli do zaključka kako je dosta pusto. Pitali smo posjetioce primjete li i oni isto, a odgovori su bili očekivani.

“Moram vam reći kako je to malo preskupo, ulaz je duplo skuplji nego prije. Pa još pivo ili neka hrana, a pivo je 15 kuna, još je i dosta udaljeno.”, prokomentirao je Mario. Sličan dojam imao je i mladi par koji kaže kako obožava Sevku: “Stvarno ju volimo i lani smo bili, ali sjećamo se kako se tad nije moglo prolaziti od ljudi i gužve.”

Grupa prijatelja rekla je kako im je odlično i kako vole Severinu, ali im je Jole ipak draži. Na upit o cijenama  i posjećenosti rekli su: “Pa je malo skupo, ali toliko i inače damo na izlazak tako da nam nije problem. Možda ekipa nije došla jer su mislili da će padati kiša.”


Komentari