Opera HNK u Zagrebu otvara Zagrebačko kulturno ljeto na Bundeku

old.hnk.hr

Opera HNK u Zagrebu otvara Zagrebačko kulturno ljeto u petak, 3. srpnja 2015. na Bundeku, koncertnom izvedbom ulomaka iz najpopularnijih hrvatskih operaNikole Šubića Zrinjskog Ivana pl. Zajca i Ere s onoga svijeta Jakova Gotovca.

Uz sudjelovanje solista, Zbora i Orkestra Opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, izvedbom Ere s onoga svijeta će ravnati Nikša Bareza dok će izvedbom Nikole Šubića Zrinjskog ravnati Ivan Josip Skender.

U ulomcima iz opere Nikola Šubić Zrinjski nastupit će: Vitomir Marof (Nikola Šubić Zrinjski), Tamara Franetović Felbinger (Eva), Ivana Lazar (Jelena), Domagoj Dorotić (Lovro Juranić), Ozren Bilušić (Gašpar Alapić), Tvrtko Stipić (Vuk Paprutović), Stjepan Franetović (Mehmed Sokolović) i dr. U ulomcima iz opere Ero s onoga svijeta u ulozi Gazde Marka nastupit će Ivica Trubić, u ulozi Dome Sofia Ameli Gojić, u ulozi Đule Tamara Franetović Felbinger, u ulozi Miće (Ere) Stjepan Franetović, a u ulozi Mlinara Sime Ljubomir Puškarić.

Otvaranjem Zagrebačkog kulturnog ljeta Opera HNK u Zagrebu završava svoju iznimno uspješnu sezonu u kojoj su izvedene 63 operne predstave i 4 koncerta na matičnoj sceni. Premijerno su izvedene opere Evgenij Onjegin P.I. Čajkovskog u koprodukciji s Operom HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke, Mimi F. Verrièresa u koprodukciji s pariškim kazalištem Bouffes du Nord, Ekvinocij I. Brkanovića i Pelléas i Mélisande C. Debussyja koja je izvedena u sklopu Festivala Francuske u Hrvatskoj Rendez-vous, a u suradnji s Opéra Comique iz Pariza.

U nastupajućoj sezoni 2015./2016. Opera HNK u Zagrebu će premijerno izvesti opere Sicilijanske večernje G. Verdija, Figarov pir W. A. Mozarta, Manon Lescaut G. Puccinija, zajednički projekt Opere i Drame HNK u Zagrebu Opera za tri groša K. Weilla / B. Brechta i Agrippina G. F. Händela u produkciji Muzičke akademije u Zagrebu, uz devet repriznih naslova.


Komentari