OČEKUJTE SPEKTAKL: Preko 1.500 izvođača na tradicionalnom koncertu ‘Božić u Ciboni’ (FOTO)

Cki Maksimir

Više od 1500 izvođača nastupit će na blagdan sv. Stjepana na već tradicionalnom 27. Božiću u Ciboni.

Svečani koncert održat će se 26. prosinca u 20 sati u Košarkaškom centru Dražen Petrović, a posjetitelji će i ove godine moći uživati u izvedbama vrhunskih glazbenih umjetnika i impresivnih zborova. Prvi put u okviru božićne dječje tribine pjevaju: dječji zbor Zagrebački anđeli, pjevački zbor niže dobi OŠ Izidora Kršnjavoga i zbor OŠ Stenjevec.

Bozic u Ciboni_vizual

Na ovogodišnjem koncertu nastupit će i : Ana Fortuna, Ana Rucner, Bruno Krajcar, Dražen Kurilovčan, Iva Piler, Leon Košavić, Marija Husar Rimac, Marija Kuhar Šoša, Mate Bulić, Meri Andraković, Mia Negovetić, Mirko Švenda-Žiga, Miroslav Škoro, Neno Belan, Šima Jovanovac, Vladimir Kočiš Zec, obitelj Kovačić, Klapa Bistrica – Marija Bistrica, Klapa Luka – Ploče, Samoborke, zbor Zvjezdice, Nadbiskupijski zbor mladih, zbor Panis Angelicus, zborovi kulturno umjetničkih društava Zagrebačke, Brodsko-posavske i Virovitičko-podravske županije, Tamburaški sastav Pleteri, Plesni studio Ivone Perkov, a sve uz pratnju Božićnog orkestra i pod dirigentskom palicom Zdravka Šljivca.

Cijeli događaj uveličat će predstavnici Povijesnih postrojbi Hrvatske vojske i Kravat pukovnije, zahvalni za godinu Božjeg milosrđa.

cibona 6

Prema riječima Lejdi Oreb, višegodišnje urednice koncerta u Ciboni, i sam rad na organizaciji ove manifestacije za nju je čast i snažan poticaj. “Zahvalna sam za mogućnost izražavanja onoga što zapravo živim i ništa mi nije teško. Mi uživamo i to želimo svakomu tko nas gleda u domovini i izvan granica, stoga na blagdan svetoga Stjepana budite uz HRT i pjevajte s nama”, rekla je Lejdi Oreb.

cibona 9

Veličanstveni koncert Božić u Ciboni održava se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, u suradnji sa Zagrebačkom nadbiskupijom, ustanovom Upravljanje sportskim objektima, Košarkaškim klubom Cibona te Hrvatskom radiotelevizijom koja će koncert prenositi na Drugom programu. Na kraju koncerta posjetiteljima u dvorani te gledateljima i slušateljima HRT-a tradicionalnu božićnu čestitku uputit će nadbiskup kardinal Josip Bozanić te gradonačelnik grada Zagreba, gospodin Milan Bandić.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti na blagajni dvorane KC Dražen Petrović i svim prodajnim mjestima ulaznice.hr po cijenama od 30 i 50 kuna.


Komentari