Najbolji hrvatski INSTRUMENTALISTI U SAXu! (FOTO)

XOXO

Ljubitelji vrhunske glazbe i virtuoznih instrumentalnih izvedbi doći će na svoje u ponedjeljak 30. studenog, u klubu hrvatskih glazbenika Sax!. Jedinstveni koncert ovogodišnjih dobitnika Nagrada Status, kojima se svake godine nagrađuju vrhunsko umijeće i vještina sviranja održat će se u 21 sat, a ulaz je besplatan.

Tijekom spektakla pod okriljem Hrvatske glazbene unije, na pozornici će se izmjenjivati glazbenici koje su struka i kolege proglasili najboljim hrvatskim instrumentalistima u 2015

271

Nastupit će dobitnik nagrade za najboljeg jazz gitarista Elvis Penava, najbolji rock gitarist 2015. godine Ivan Mihaljević, najbolji jazz bubnjar Janko Novoselić i najbolji rock bubnjar Marko Duvnjak.

085

Također, nastupit će istaknuti dobitnici Ivica Premelč (saksofon), Marko First (violina), Joe Kaplowitz (tuba i klavir), Davor Križić (truba), Luka Žužić (trombon), Zvonimir Šestak (kontrabas), kao i dobitnica nagrade za mladu nadu hrvatskog jazza, Bruna Matić na bubnjevima.

135

157

Dobitnici Statusa nastupit će uz pratnju deset izvanrednih glazbenih sastava, od kojih su neki okupljeni posebno za ovu prigodu – to su Davor Križić Experiment, Side effects, The Bonebomb, Joe Kaplowitz Trio, Kozmodrum, Marko Duvnjak & Prijatelji, Bruna Matić Quartet, Luka Žužić Quartet, Marko First Band te Penava, Ridjanović & Majdak Guitar Trio.

186

 Ovim koncertom, koji se održava prvi put s namjerom da tijekom godina preraste u tradiciju, Hrvatska glazbena unija želi zainteresiranoj publici predstaviti glazbenike koji su, nakon godina mukotrpnog rada i odricanja, postali vrhunski instrumentalisti. Na svečanoj dodjeli održanoj u Rijeci u listopadu, struka ih je nagradila za vrhunsko umijeće sviranja u protekloj godini.

Nagrada Status dodjeljuje se od 1997. godine najboljim hrvatskim instrumentalistima u protekloj koncertnoj godini, i to u kategorijama zabavna, pop-rock i urbana glazba, narodna i etno glazba te jazz glazba. Više informacija o Nagradi Status i koncertu dobitnika Nagrade Status možete pronaći na službenoj stranici nagrada-status.hgu.hr te službenom eventu na Facebook stranici https://www.facebook.com/events/910259939056804/ .


Komentari