Koncert etno glazbe na Jelačić placu

Flickr.com/MSF

U sklopu 49. Međunarodne smotre folklora koja se održava od 15. do 19. srpnja u Zagrebu, na Trgu bana Jelačića večeras u 20 sati održat će se koncert etno glazbe na kojem će nastupiti glazbenici iz Belgije, Danske, Engleske, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Škotske, Švedske i Tunisa.

Međunarodna smotra folklora već niz godina surađuje s ljetnim etnoglazbenim kampom Ethno Croatia Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu, koji je dio mreže istovrsnih kampova u Africi, Australiji i Europi. Cilj ovih kampova je razmjena glazbenih iskustava i znanja, međusobno učenje i podučavanje mladih glazbenika iz različitih zemalja. Produbljujući svoja znanja o vlastitoj i drugim glazbama, mladi ljudi uče i o vrijednostima jednakosti i tolerancije među ljudima i narodima.

Međunarodna smotra folklora ove je godine posvećena je Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Njezina je kulturna baština obilježena stoljetnim doticajima sa širim mediteranskim i europskim kulturnim prostorom te povijesnim okolnostima negdašnje Dubrovačke Republike. Na tom su se području do danas održali kulturni sadržaji različita podrijetla i starosti koji su se mijenjali tijekom vremena i poprimali osebujna lokalna obilježja.


Komentari