Kada gradonačelnika uhvati Sevdah: Za 45 godina karijere Hanke Pladum grad ustupio KD Vatroslava Lisinskog

U Velikoj dvorani KD Vatroslav Lisinski 14.10.2019. godine Hanka Paldum obilježit će koncertnim spektaklom na najljepši način 45 godina briljantne glazbene karijere.

Koncert pod nazivom “Ja vas pjesmom zovem”, u produkciji Paule Jusić i Đele Jr Jusića, objedinit će sve najznačajnije glazbene trenutke i pjesme ove glazbene dive čarobnog glasa i bezvremenski otpjevanih pjesama, a naročito sevdalinki koje su obilježile njen glazbeni put.

Da bi se koncert održao uz što manje prepreka, pobrinuo se i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te Gradski ured za kulturu na čijem je čelu Milana Vuković Runjić. Oni su prihvatili molbu organizatora za pokroviteljstvo nad događajem, a u sklopu toga ustupljena im je Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog.

“Slijedom zamolbe organizatorima je ustupljen gradski termin za korištenje Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog za navedeni program”, potvrdili su nam iz Gradskog ureda za kulturu.

“Svojim osebujnim vokalom i prepoznatljivom interpretacijom ova je umjetnica poznata i priznata u cijelom svijetu, ali je cijeli svoj glazbeni vijek ostala vjerna rodnom Sarajevu i Zagrebu za kojeg uvijek ističe da je njen drugi dom, i gdje se uvijek rado odaziva svim humanitarnim projektima za boljitak i promidžbu grada Zagreba”, dodali su.

Neupitno je da će Hanka Paldum kao i mnogo puta dosad rasprodati Lisinski i da će se u gradsku blagajnu sliti novci koji bi eventualno došli i preko unajmljivanja KD Vatroslava Lisinskog. O tome dovoljno govori podatak da je više od dva tjedna do koncerta ostalo još samo 174 ulaznice, a Velika dvorana prima skoro dvije tisuće posjetitelja. Uz cijene karata koje variraju od 120 do 180 kuna ovisno o sektoru, koncert će Gradu svakako biti isplativ.

Miljenica publike Hanka Paldum svojim interpretacijama osvaja cijeli svijet. Ponosna na svoje bosansko- hercegovačko porijeklo, ali i veliku ljubav prema Zagrebu u kojem je uvijek rado viđena gošća, svoj veliki jubilej i radost te obljetnice želi podijeliti upravo sa Zagrebačkom publikom u zagrebačkom hramu kulture i na taj način se zahvaliti svima koji je prate već desetljećima, i to na način na koji najbolje zna, a to je pjesmom. Upravo zato koncert nosi naziv “Ja vas pjesmom zovem” i bit će prava poslastica za ljubitelje pravog, iskonskog sevdaha, ali i pjesama koje spajaju stilove i narodne i zabavne glazbe. Bit će to presjek Hankinih 45 godina bogate i uspješne glazbene karijere.


Komentari