IZVRSNI BELGIJSKI BEND Balthazar uskoro u Zagrebu

Jedna od najboljih belgijskih indie pop rock grupa Balthazar nastupit će u zagrebačkoj Tvornici kulture u utorak 24. studenog 2015. Kao predgrupa nastupa Sun Club, mladi bend iz Baltimorea.

Sun Club bend je sastavljen od prijatelja iz mladih dana. Petorka Shane McCord, Adam Shane, Mikey Powers, Devin McCord, Kory Johnson je kroz desetljeće postojanja objavila hvaljeni 7” i EP, kao i najnoviji dugosvirajući “The Dongo Durango” te prošla sve faze benda, svirala po kućnim zabavama, garažama, ali u međuvremenu se glazbeno razvijala i naposlijetku otisnula na neprekidne turneje. Najnoviji debitantski album “The Dongo Durango” kroz 9 pjesama dekonstruira tradicionalni pop zvuk. Album su snimali pod utjecajem velikana Baltimorea kao što su Future Islands, Dan Deacon, te glazbenih enciklopedija kao što su DEVO, The Beach Boys i The White Stripes. Uradak portretira njihovu sirovu energiju i dinamične nastupe, te odaje vesele ritmove, pjesme uz koje možete pjevati i zaziva sunčana vremena. Kritika u njima vidi ćudljivost Vampire Weekenda, ali i pop zaigranost bendova kao što je Animal Collective.

Balthazar, jedna od najboljih belgijskih indie pop rock grupa, u Hrvatsku dolazi u jeku promocije albuma “Thin Walls”, a nastupi su rezervirani za dvorane i u Belgiji, Njemačkoj, Italiji, Švicarskoj, Engleskoj, Španjoskoj, Francuskoj, Češkoj. Dobar glas ih prati i na festivalskim nastupima, zaredali su koncerte na pozornicama nekih od najboljih festivala kao što su Best Kept Secret Festival, Glastonbury, Rock Werchter, Cactusfestival, Sziget ili Rock en Seine. Nastup u zagrebačkoj Tvornici kulture bit će jedinstvena prilika u regiji vidjeti jedan od najperspektivnijih belgijskih bendova.

Balthazar je osnovan 2004. Nakon nastupa na lokalnim događajima i nagrada za najbolje mlade talente, bend je ubrzo dospio do nastupa na velikim festivalima. Singl “This is a flirt” iz 2007. je završio na drugom mjestu godišnje liste De Afrekening. 2008. drugi singl “Bathroom lovin’ (situations)” im je osigurao visoka mjesta na godišnjim listama i svirke po Njemačkoj, Švicarskoj, Nizozemskoj i Francuskoj.

Debitantski album“Applauze”, sa zapažena četiri singla “Fifteen floors”, “Hunger at the door”, “I’ll stay here” i “The Boatman”, završio je kao najbolji na listi Belgian final album 2010, te ga je belgijsko udruženje Music Industry Award proglasila najboljim albumom. To ljeto donosi nastupe na brojnim festivalima, a jesen nastupe po Belgiji i Nizozemskoj. 2011. godina donosi nastupe po cijeloj Europi, ali i New Yorku, te ugovor s Pias Recordings.

Drugi album “Rats” objavljen je 2012. godine u Europi, a kraj godine donosi još jednu nagradu za najbolji album prema izboru Music Industry Award, a hvalospjevi su nadišli granice Belgije i Nizozemske i Francuske. 2015. godine uslijedila je i objava najnovijeg albuma “Thin Walls” kojeg je producirao Ben Hillier, poznat po svom radu s Blur i Depeche Mode. Ističu se singlovi “Then What” koji je četiri tjedna za redom bio na prvom mjestu nacionalne liste De Afrekening, kao i singl “Bunker” koji isto drži vrh te ljestvice.

Ulaznice su u pretprodaji po 50 kuna, a na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 65 kuna. Koncert se održava u utorak 24. studenog u Tvornici kulture, a karte možete kupiti u Tvornici i preko interneta na stranici www.entrio.hr


Komentari