Božićni koncerti Ansambla LADO: Poslušajte i ovog adventa najljepšu tradicijsku glazbu

Božićnim koncertom u Narodnom sveučilištu Dubrava u Zagrebu, Ansambl  LADO započeo je tradicionalno održavanje božićnih koncerata kojima će završiti svoju koncertnu, ujedno i obljetničku godinu.

Ovogodišnje božićne koncerte nazvane Radujte se narodi LADO će u Zagrebu izvesti i 16. prosinca u Crkvi svetog Blaža i 19. prosinca u Župi sv. Antuna Padovanskog. Jednosatni božićni program, koji je priredio glazbeni voditelj – dirigent Ansambla LADO Bojan Pogrmilović, LADO će predstaviti i publici u Daruvaru 18. prosinca i Varaždinu 20. prosinca. 

Na koncertu će izvesti 20 glazbenih brojeva u obradi nekih od najpoznatijih glazbenih aranžera poput Dražena Kurilovčana i Zorana Jakunića, Bože Potočnika i Dinka Fia.

„I ove će godine LADO svojim programom pokriti cijeli božićni ciklus – od Došašća do Sveta tri Kralja. Izvest će brojne poznate napjeve u posebnim obradama za folklorni zvuk pjevača i svirača Ansambla no moći će se čuti i manje poznati napjevi koji svojom ljepotom svakako zaslužuju veliku pozornost slušateljstva. Posebno su zanimljivi napjevi koji su se do sada mogli čuti samo u manjim župama, a ove godine, po prvi puta i u koncertnoj izvedbi Ansambla.“, rekao je Bojan Pogrmilović


I ove će godine Hrvatska radiotelevizija snimati koncert u Župi sv. Antuna Padovanskog. Snimka će se moći poslušati na Badnjak na Drugom programu Hrvatskoga radija, dok će se televizijska snimka moći pogledati na sam Božić na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije.

Raspored nastupa:

15.12. – Zagreb, Narodno sveučilište Dubrava, 19 sati

16.12. – Zagreb, Crkva Sv. Blaža, 19.30 sati

18.12. – Daruvar, Župa Sv. Antuna Padovanskog, 19 sati

19.12. – Zagreb, Župa Sv. Antuna Padovanskog, 20 sati

20.12. – Varaždin, HNK Varaždin, 20 sati

Komentari

loading...
-->