BIJELO DUGME rasplesalo Arenu Zagreb

Facebook

Bijelo dugme proslavilo četiri desetljeća od prvog albuma.

U subotu je Bijelo Dugme rasplesalo zagrebačku Arenu. Naime, ljubitelji dobrog bosanskog ‘pastirskog’ rocka okupili su se u pozamašnom broju. Jedno osam tisuća fanova pohodilo je Arenu Zagreb i uživalo u starim hitovima, ali i nekim novima koje je publici servirao Goran Bregović.

Turneja se održava povodom 40. godišnjice objavljivanja njihovog prvog albuma “Kad bi bio Bijelo Dugme”.

Goran Bregović je tako prvo sam izašao na pozornicu. Okupljenoj masi je na humorističan način priopćio kako će sam sebi biti predgrupa. Tako je Bregović odsvirao pet svojih stvari. Među njima su se mogli naći i partizanska ”Ciao bella”, kao i Bregovićev ”Kalašnjikov”.

Na početku koncerta su se mogli primijetiti i kratki tehnički problemi, no izgleda kako ih je publika ubrzo zaboravila, iako su bili zamjetni i u drugom dijelu koncerta. Osim toga, Bregoviću je uručen Porin za posebna glazbena dostignuća.

Statuu Porina za posebna dostignuća u glazbi uručila mu je Ivana Martinac, glavna tajnica Porina. Oduševljeni glazbenik zahvalio se podignuvši kipić u zrak.

“Nisam dobio puno nagrada u životu, ali ovo malo što sam ih dobio su mi drage. Porin je lijepa nagrada i mislim da je dobro što sam se našao u tom društvu” rekao je Bregović.

Nakon Bregovićevog ”predgrupskog” nastupa na pozornici se pojavio Alen Islamović koji je okupljene raspametio klasikom Bijelog Dugmeta ”Noćas je k’o lubenica pun mjesec iznad Bosne”.

Naravno nakon toga su uslijedili stari hitovi “Ipak poželim neko pismo”, “Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac”. Osim Islamovića, svojoj staroj ekipi se pridružio i Mladen Vojičić Tifa te klapa Godimenti.

Bijelo Dugme očekuju i koncerti u Splitu i Osijeku.


Komentari