Vraća se Girls Weekend u Kaptol Boutique Cinema: Evo što sve možete pogledati

Treće izdanje revije Girls Weekend održat će se od 16. do 20. listopada u kinu Kaptol Boutique Cinema. Ova revija jedinstveni je događaj koji nudi raznolik program – šest raznovrsnih uzbudljivih filmova sa snažnim protagonisticama, zanimljiv govorni program koji donosi razgovore sa snažnim i inspirativnim ženama koje svakodnevno probijaju granice, osnažuju žene te potiču i ukazuju na važnost društvene promjene, te opuštanje uz niz popratnog sadržaja. Pretprodaja ulaznica je započela, a možete ih pronaći ovdje.

Reviju 16. listopada otvara premijera iščekivanog Disneyevog filma Gospodarica zla 2 (Maleficent: Mistress of Evil); riječ je o novom nastavku igranog remakea bajke o Trnoružici. U režiji norveškog redatelja Joachima Rønninga, film uključuje senzacionalnu glumačku postavu: naslovnu ulogu ponovno tumači Angelina Jolie, princezu Auroru Elle Fanning, dok se u ulozi kraljice Ingrith, potpuno novog, dosad nepoznatog lika u Disneyevim bajkama, pojavljuje Michelle Pfeiffer. Na reviji će biti prikazana originalna i sinkronizirana verzija, a u domaćoj inačici likove glasovno interpretiraju Kristina Krepela, Sementa Rajhard, Ronald Žlabur, Andrej Dojkić, Matija Cvek, Nataša Mirković, Goran Grgić, Maja Posavec, Urša Raukar i mnogi drugi.

Sasvim (ne)obično vjenčanje (Simple Wedding) urnebesna je romantična komedija koja ruši norme i zadanosti žanra, u kojoj živahna generacija iransko-američkih žena pokušava balansirati zaljubljivanje u queer umjetnika i očekivanja njezinih tradicionalnih roditelja. Dugometražni prvijenac nagrađivane redateljice Sare Zandieh govori o Iranki Noushi čiji je san bio udati se za savršenog perzijskog supruga iz savršene perzijske obitelji. No, njezini planovi padaju u vodu kada se zaljubi u ekscentričnog, biseksualnog umjetnika. Redateljica Zandieh na festivalu u Washingtonu nagrađena je u kategoriji najboljeg dugometražnog prvijenca.

Vjenčanje je tema i filma Moj plus jedan (Plus One), američke romantične komedije premijerno prikazane na filmskom festivalu u Tribeci gdje je osvojila nagradu publike za najbolji igrani film. Redateljski dvojac Jeff Chan i Andrew Rhymer donose priču o dvoje prijatelja koji još uvijek nisu pronašli izabranike svog života, a u filmu pratimo uspon i pad njihovog odnosa kroz čak 17 vjenčanja. Te će svečanosti obilježiti trenutke u kojima se dvoje ljudi oslanjaju jedno na drugo kako bi pregrmjeli anksioznost i sumnju u sebe tijekom razdoblja slavlja tuđe ljubavi.

Slučajna kriminalka (Crime Wave) nemilosrdno je apsurdan triler renomirane španjolske redateljice Gracie Querejete o dobrostojećoj i razvedenoj domaćici Leyre koja za cilj ima zataškati ubojstvo koje je njen sin, tinejdžer s teškoćama u ponašanju, počinio nad vlastitim ocem. Stvari kreću još više nizbrdo kada se u priču uključuje Leyrina bolesna majka i sinova prijateljica i nenamjerno pokreću niz katastrofalnih događaja i val zločina u Bilbau. U naslovnoj ulozi nastupa uspješna španjolska glumica Maribel Verdú.

Protagonistica francuske komedije Jedne magične noći redatelja Christophea Honoréa je Maria, koja nakon 20 godina braka, napušta supruga i seli u hotel preko puta svog doma, iz koje ima direktan pogled na svoj stan, muža i na život koji je dijelila s njim. Ovaj je film premijerno prikazan na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu u programu Izvjestan pogledu, gdje je glavna glumica Chiara Mastroianni nagrađena za najbolju žensku ulogu.

Judy je biografska drama o životu čuvene američke glumice i pjevačice Judy Garland, smještena u 1969. godinu kada ova legenda showbusinessa dolazi nastupati u London. Uz neke od njezinih najpoznatijih pjesama, uključujući bezvremenski klasik Over the Rainbow, ovaj film slavi glas, sposobnost za ljubav i pravi glamour „najveće svjetske zabavljačice.“ Film je režirao Rupert Goold, a u naslovnoj ulozi nastupa Renée Zellweger, čije je interpretacija oduševila filmsku struku diljem svijeta.

Pored filmskog programa, Girls Weekend uključuje i izuzetno zanimljiv govorni program u formi panela koji donosi uvid u priče snažnih žena koje svojim djelovanjem inspiriraju, motiviraju i osnažuju. Također, uz nekoliko radionica iznenađenja, program uključuje i svakodnevni tasteing u WOW baru Kaptol Boutique Cinema. Popratni program objavit ćemo naknadno.

Pridružite se reviji filma, hedonizma i inspiracije koja slavi žensku snagu, nezavisnost, poduzetnost, uključenost, svestranost. Uz kupljenu ulaznicu dobivate poklon vrećicu i dnevnu narukvicu koja vam omogućuje uživanje u svim sadržajima Girls Weekenda.


Komentari