Subota u kinu Europa prepuna je filmskih hitova

kinoeuropa.hr

Kino Europa na svojem programu za subotu ima izvrsne filmove, domaće i strane, za sve filmoljupce. Sutra vas očekuje 5 izvrsnih filmova, zato uzmite dragu osobu pod ruku i trk u kino Europa.

Obiteljske veze

Radnja filma ‘Obiteljske veze’, dobitnika Zlatne palme na ovogodišnjem festivalu u Cannesu, odvija se u Tokiju gdje Osamu Shibata i njegova supruga Nobuyo žive u siromaštvu. Premda Osamu tu i tamo pronađe neki posao, a Nobuyo radi za ekstremno malu plaću, obitelj uglavnom preživljava od bakine mirovine. Zbog toga se Osamu i njegov sin povremeno upućuju u krađe, a tijekom jedne od njih naiđu na malu djevojku koja se smrzava na hladnoći. Iako se u početku protivi ideji zbrinjavanja djevojčice, Osamina supruga uskoro se smekša prema novopridošlici. Premda je obitelj siromašna zarađujući jedva za preživljavanje kroz bavljenje sitnim kriminalom, čini se da žive sretni sve dok neočekivani incident ne otkrije skrivene tajne i stavi na kušnju veze koje ih ujedinjuju…

Koja je ovo država

Film koji najbolje opisuje stanje u državi može biti samo jednog žanra – uz novu komediju Vinka Brešana zaboravit ćete sve što znate o Hrvatskoj jer stvarnost je puno gora i smješnija. Nemojte ni sanjati što će se dogoditi kad se u filmu pojave ministar, predsjednik, upravitelj zatvora, državni odvjetnik, general i mnogi drugi. Komedija apsurda u kojoj možete vidjeti sve ono što ne želite vidjeti o Hrvatskoj.

Film ‘Koja je ovo država’ Vinka Brešana nije vaša klasična ‘komedija’

Južni vjetar

U životu Petra Maraša, pripadnika beogradske automobilske mafije, stvari počinju dobivati smisao. Napušta roditeljski dom i s dugogodišnjom djevojkom Sofijom useljava se u svoj novi stan. Klan čiji je pripadnik, a kojim upravlja iskusni „Car“, dobro „radi“. Posao je uigran, novca ima dovoljno za sve, a policija im ne pravi probleme. Sve će se to promijeniti kada se Maraš slučajno zamjeri opasnom narko klanu.

Voljeni

Irene živi sa svojim mužem i četvero djece u oronuloj kući na rubu Rija. Njezin sin tinejdžer Fernando lokalna je rukometna senzacija i kada ga pozovu da igra za profesionalni tim u Njemačkoj, obitelj ima svega četiri tjedna da se pozdravi i pripremi njegov odlazak. Fernandovo napuštanje doma velika je i šokantna promjena u Ireninom životu, ali također i šansa da ponovno vidi sȃmu sebe kao ženu, a ne samo kao majku. Irene završi srednju školu, pronađe novi posao i upusti se u potragu za novim obiteljskim domom. Kako napreduje, stvari se kreću na bolje i za njezinu obitelj. Irene shvaća da iako neke stvari dođu kraju, to je samo novi početak a budućnost je svijetla sve dok se drže zajedno.

Hladni rat

Wiktor je cijenjeni pijanist i dirigent koji tijekom politički turbulentnih 50-ih godina u Poljskoj skupa s kolegicom Irenom organizira audicije za mlade ljude sa seoskih područja koji su voljni vježbati i izvoditi priredbe poljskih kulturnih običaja. Jedna od mladih djevojaka koja se prijavi na audiciju je i pjevačica Zula. Između Wiktora i Zule uskoro se razvija snažna romansa, a priredba u kojoj ona nastupa postaje veliki hit zbog čega se njih dvoje konstantno nalaze na proputovanjima Europom. Prilikom posjete Berlinu, Wiktor predloži Zuli da pobjegnu na zapad, ali ona nije sigurna je li to ispravan korak. Jedan od najboljih filmova protekle godine osvojio je nagradu za najboljeg redatelja u Cannesu i nominiran je za čak pet Europskih filmskih nagrada.


Komentari