Kultno kino Grič zauvijek je zatorilo svoja vrata nakon 75 godina

Kino Rex, Klek, Kosmaj, a na kraju Grič su sve bile imena kultnog kina i jednog od simbola grada Zagreba koja svoja vrata zauvijek zatvara nakon 75 godina. Derutna zgrada u Jurišićevoj 6 vraćena je gospodinu Vladimiru Wurthu i njegovim nasljednicima. Spor oko vlasništva zgrade traje od 1992. godine.

“Činjenica je da je zgrada prodana i da postoji novi vlasnik, koji ju je odlučio preurediti. Čula sam da će se tu otvoriti neki mini hotel i Burger King”, rekla je Ina Čavlina, sadašnja direktorica kina Grič za Telegram.

Ona napominje da su ovo samo glasine, a također su znali da zgrada dobiva nove vlasnike.

“Znali smo, ali naravno da bismo voljeli da nije tako. Voljeli bismo da je kino moglo ostati na radost i zadovoljstvo generacija, i prošlih i budućih. Ali razumijemo da su drugačija vremena i da se privatno vlasništvo treba poštovati te da je legitimna odluka svakog vlasnika da raspolaže sa svojom imovinom. I tu se nema što dodati”, kaže Čavlina.

U kinu Grič, koji je od 1941. godine do danas promijenio četiri imena, puštali su se erotski, kung-fu i vestern filmovi. U 2012. godini na redovni program dolaze svjetska, europska i nezavisna američka kinematografija.

 


Komentari