(FOTO) PUBLIKA SE OPROSTILA OD VELIKOG GLUMCA U NJEGOVOM POSLJEDNJEM FILMU! Pretpremijerno prikazan film ‘Za ona dobra stara vremena’, ali i posljednji intervju Ive Gregurevića

Foto: John Pavlish

Smijeha, ozbiljnih tonova, škakljivih scena, tuge i nostalgije istovremeno nije nedostajalo na sinoćnjoj pretpremijeri filma “Za ona dobra stara vremena”, na kojem su snage udružili otac Eduard Galić kao redatelj i sin Dominik Galić kao scenarist i producent. Osim velikog broja ljubitelja filmova iz reda studenata, u popularnoj Pivani u zagrebačkoj Ilici okupili su se i brojni predstavnici iz svijeta filma, ali i medija i umjetničkih krugova, koji su sa zanimanjem došli pogledati priču koja posljednjih godina ne silazi s naslovnica – ostati u Hrvatskoj ili otići.

Osim ove uvijek intrigantne teme, veliki interes izazvalo je i prikazivanje posljednjeg intervjua Ive Gregurevića, koji u “Za ona dobra stara vremena” tumači jednu od uloga. Nedavno preminuli glumac govorio je o tome kako mu je bilo raditi s mladim glumcima na filmu “Za ona dobra stara vremena”, surađivati s Eduardom Galićem, , što misli o današnjem načinu snimanja televizijskih igranih formi, o svojim ulogama i načinu na koji je dolazio do njih, dobrim starim veremnima, radu izvan Hrvatske, odlasku mladih te o emociji na filmu i u teatru. Mladim je glumcima poručio da paze na svoju karijeru, jer ona se stvara postepeno. Riječi glumačkog doajena izazvale su pljesak, ali i izmamile suze okupljenih Gregurevićevih prijatelja.

U glumačkoj postavi filma našli su se i mlade nade hrvatske glume, ali i iskusne glumačke legende – Marko Petrić, Karlo Mrkša, Andrej Dojkić, Elizabeta Brodić, Vini Jurčić, Matija Prskalo, Ksenija Pajić, Denis Bosak, Mustafa Nadarević, Denis Bosak, Žarko Potočnjak i Karlo Mlinar. Scenarist i producent filma je Dominik Galić, direktor fotografije je Dario Hacek, dok su za montažu i zvuk zaduženi Ivan Zelić i Stjepan Lučić.

U distribuciji Continental filma, film u kinodvorane dolazi 31. Siječnja.

Komentari