Kazalište ‘Komedija’ nagradilo najbolje u 2018. godini

Saša Buneta- glumac Kazališta Komedija

Godišnja nagrada Kazališta Komedije za najbolje umjetničko ostvarenje u protekloj sezoni, za 2018. godinu pripala je ansamblu predstave “39 stepenica”, Goranu Malusu, Jasni Palić Picukarić, Saši Buneti i Davoru Svedružiću, za vrhunsko glumačko umijeće i posvećenost u kreiranju punokrvne urnebesne komedije.

Takvu je odluku donio stručni žiri koji su činili redatelji Ozren Prohić i Dražen Ferenčina, te prošlogodišnji dobitnik nagrade Damir Lončar.

“Godišnja Nagrada Kazališta Komedije nije samo priznanje za vrhunsko umjetničko ostvarenje u protekloj sezoni, već i zahvala Kazališta umjetnicima koji na najbolji način promoviraju vrijednosti koje Komedija zastupa”, stoji u Komedijinu priopćenju. “Ansambl predstave ’39 stepenica’, Jasna Palić Picukarić, Goran Malus, Saša Buneta i Davor Svedružić upravo to su i postigli svojim glumačkim kvalitetama, kreirajući tako čitav niz predivnih i duhovitih uloga”, dodaje se.

“Ubojita komedija” Johna Buchana i Alfreda Hitchocka “39 stepenica” premijerno je postavljena u listopadu 2018. u režiji Marka Jurage na Komedijinoj drugoj sceni, u Jazz&Cabaret klubu Kontesa. Predstava je osvojila čak četiri nagrade na Festivalu komedije “Gola mjesečina” u Skopju, za najbolju predstavu u cjelini, za najbolju glumicu i glumca Jasni Palić Picukarić i Saši Buneti, dok je Marko Juraga dobio nagradu za najbolju režiju.

“Svojom igrom i posvećenošću, osim što su stvorili pravu i punokrvnu Komedijinu predstavu, oživjeli su i novu Komedijinu scenu Kontesa, te je svojim vrhunskim glumačkim umijećem pretvorili u pravu kazališnu scenu”, mišljenje je žirija.


Kako se ističe u obrazloženju, u predstavi “39 stepenica”, Goran Malus “bravuroznom glumačkom igrom i zadivljujućom sugestivnošću lica gradi, komičarski precizno, lik Richarda”. Jasna Palić Picukarić istaknula se “nježnošću i osjećajem za humor”, Davor Svedružić pokazao je “vrhunsku vještinu, brzinu transformacija te osjećaj za komičarski tajming”, dok se Saša Buneta istaknuo preciznošću i ritmom gradeći niz potpuno različitih likova.

“Buneta i Svedružić udahnuli su svim svojim likovima (njih čak tridesetak!) izuzetno toplu dušu, kako onu glumačko tako i onu ljudsku, s izuzetnim osjećajem za mjeru i publiku. Ovaj je glumački tandem ostvario čitav niz živopisnih i urnebesnih situacija u predivnoj suradnji”, stoji nadalje u obrazloženju.

Stoga su Goran Malus, Jasna Palić Picukarić, Saša Buneta i Davor Svedružić ovogodišnji ravnopravni dobitnici godišnje Nagrade Kazališta Komedije za 2018. godinu. Nagrada će im biti svečano uručena u ponedjeljak, 28. listopada, uoči izvedbe predstave u Jazz & Cabaret klubu Kontesa.

Uz redatelja Marka Juragu autorski tim predstave još čine scenograf Tomislav Ruszkowski, kostimografkinja Elvira Ulip, oblikovatelj svjetla Anđelko Kos, autor projekcija Dalibor Talajić i autorica glazbe Anita Andreis.

Komentari

loading...