Premijerna predstava ‘DOMAĆA ZADAĆA’ u listopadu

Facebook/Kazalište Trešnja

Zagrebačko Gradsko kazalište Trešnja, unatoč velikim naslijeđenim dugovima, u protekloj je sezoni izvelo četiri premijerna naslova. Time je ovo kazalište označilo povratak klasičnoj interpretaciji kazališne kulture.

Naime, nastavak tog trenda ravnateljica Višnja Babić najavljuje i u novoj sezoni 2015./2016. “Protekla je godina bila doista jako uspješna; napravili smo nekoliko odličnih predstava kojima smo vratili Trešnji nešto od starog sjaja“, rekla je Babić. Također je najavila kako kako će Trešnja “nastaviti producirati predstave koje su mješavina “klasične dječje literature, poznatih svjetskih i domaćih dramskih predložaka, te praizvedaba domaćih dramskih autora”. U svojih 28 godina iskustva u ovome poslu zaključila je kako djeca najviše vole klasike poput Pepeljuge, Sljeguljice i slično.

Babić je na čelo toga kazališta došla u jesen 2014., kada ju je tamo dočekalo više od milijun kuna duga. “Uz financijski dug, dočekao me i dug u obliku tri neizvedene premijere koje je Trešnja ostala dužna Gradu Zagrebu za godinu 2014.”, napomenula je.

Nova sezona počet će u listopadu premijerom predstave “Domaća zadaća” po romanu Ivana Kušana u dramaturgiji i režiji Miroslava Međimurca. Planova je puno, a jedan od njih odnosi se na produkciju Božićne predstave, no detalje Babić planira otkriti tek kad “stvari budu dogovorene”. Nastavlja se i naglasak na praizvedbe djela domaćih dramskih autora, a jedan od autora koje najavljuje u idućoj sezoni je Miro Gavran.

 


Komentari