Pogledali smo predstavu “Hajdemo skakati po tim oblacima” u Centru za kulturu Trešnjevka

Foto: Facebok/ Centar za kulturu Trešnjevka

“Postoji li muško-žensko prijateljstvo? Kako se događa ljubav? Kako započinje veza? Kako djeca mijenjaju brak? Što znači proživjeti s nekim život? Može li ljubav trajati zauvijek? Elvis Bošnjak u ovoj ljubavnoj drami prikazuje osobne male trenutke iz života svakog čovjeka. Pritom pogađa u srž osjećaja, navodeći gledatelja da se prepozna u svakoj od situacija koje se nižu na sceni – nekad kroz smijeh, a nekad kroz suze. Kao što to i ide u svakoj ljubavi…”

Predstava je nastala u suradnji Gradskog kazališta Požege i CeKaTe-a ili Teatra na Trešnjevci, a izvedena je prema tekstu Elvisa Bošnjaka.

Glavne uloge tumače Marijana Matoković i Mirel Huskić koji su imali izvrsnu kemiju na sceni. Životne situacije u kojima se zbilja svi mogu pronaći odglumljene su s puno emocija, ali bez nepotrebnog dramljenja. Jedina režijska zamjera predstavi je brzo mijenjanje scenografije u najnapetijim trenucima.

Za kostimografiju je bila zadužena Lucija Prstec Smolčec koja je dobrim odabirom kostima zbilja prenijela emociju predstave. Režijski i kostimografski je pronađeno dobro rješenje za postvarivanje likova.

Sama scenografija je bila vrlo dobro napravljena, jednostavna i praktična. Sviđa mi se kako su od samo par elemenata mogli scenografski ispričati priču.


Predstava na “prvi pogled” ima jednostavnu priču za koju gledatelj misli da od njega ne zahtijeva “uključivanje mozga”, no ona u biti na jedan šarmantan i lagan način priča kako dvije osobe grade život. U predstavi nema pretencioznosti, tako da i oni koji nisu romantičari neće odmahivati glavom zbog prevelike “sladunjavosti”.

Komentari

loading...