Ne propustite KAZALIŠNO USAVRŠAVANJE kroz projekt L’Ecole des Maîtres

L’Ecole des Maîtres

Na sceni zagrebačke Akademije dramske umjetnosti u Frankopanskoj 22, održat će se zagrebačka prezentacija radionice L’Ecole des Maîtres.

L’Ecole des Maîtres je projekt naprednog kazališnog usavršavanja kojega je 1990. pokrenuo čuveni talijanski teatrolog Franco Quadri, a ove godine doživjet će svoje dvadeset i četvrto izdanje. Održat će se u srijedu 9. rujna, a posebnost ovog projekta jest u činjenici kako se taj međunarodni tečaj kazališnog usavršavanja odvija u različitim sredinama, a otvoren je za mlade europske glumce od 24 do 34 godine.

Tečaj usavršavanja podržava šest europskih zemalja – Italija, Belgija, Francuska, Portugal, Hrvatska i Slovenija – a cilj mu je povezivanje mladih glumaca školovanih na europskim akademijama i već aktivnih na profesionalnoj sceni s redateljima renomiranima na međunarodnoj sceni. Zajedno će stvoriti radno iskustvo, usmjereno na susretima i razmjeni kompetencija, postupaka i umjetničkih praksi, polazeći od tekstova, jezika i različitih kazališnih poetika, sve to unutar putujuće radionice u trajanju od mjesec i pol.

Naime, L’Ecole des Maîtres 2015. vodi hrvatski redatelj Ivica Buljan, a u okviru projekta radit će s polaznicima na projektu nazvanome “Kapital”, i koji će se razvijati iz čitanja temeljnog djela francuskoga ekonomista Thomas Pikettya posvećenoga mehanizmima suvremenoga kapitalizma. Svi sudionici projekta “Kapital” predlagati će strukturirajuće teme, izvatke iz tekstova, slike i ideje koherentne predstavljanju.


Komentari